Predsjednik Opštine Bijelo Polje primio delegaciju ŠSCG i predstavnike bjelopoljskih šahovskih klubova

sahPredsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić primio je danas u radnu posjetu  predstavnike Šahovskog saveza Crne Gore Predraga Markovića, dr Svetozara Cerovića, Vanju Draškovića i Bora Miljanića, kao   i predstavnike šahovskih klubova iz Bijelog Polja, “Jedinstva”, “Rokade” i “dr Ljubomir Đurđić”.
Razgovarano je o implementaciji ideje da se šah nađe kao obavezan predmet od prvog razreda osnovne škole, u cilju razvijanja interesovanja mladih prema ovom sportu, o trenutnom stanju i budućem razvoju šaha u Bijelom Polju. Potvrđena je spremnost opštine Bijelo Polje  za podizanje na veći nivo tradicionalnog turnira “dr Ljubomir Đurđić“, kao i o organizovanju turnira koji će nositi ime preminulog profesora i šahiste Haruna Nišića i unapređenju turnira „Veselin Bošković“.
Potrebno je obezbijediti novi prostor koji će predstavljati Kuću šaha i koju će koristiti sva tri kluba sa teritorije naše opštine.

Predsjednik opštine Žurić je istakao da je Bijelo Polje spremno da zajedno sa Šahovskim savezom Crne Gore organizuje turnire na kojem će učešće uzeti takmičari iz regiona i evropskih zemalja.