Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović primio predstavnike Šahovskog saveza Crne Gore

Sahisti kod Predsjednika Opstine NiksicPredsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović primio je u radnu posjetu predstavnike Šahovskog saveza Crne Gore predsjednicu Angelinu Vuković i generalnog sekretara Bora Miljanića.
Šahisti su Grbovića upoznali o trenutnoj situaciji u Šahovskom savezu Crne Gore kao i o planiranim aktivnostima u narednom periodu. Crnogorske šahiste u ovoj godini očekuju brojni međunarodni nastupi, od onih ekipnih reprezentativnih na Evropskim seniorskim šampionatima u muškoj i ženskoj konkurenciji do evropskih i svjetskih šampionata za mlade ali i brojna takmičenja u sopstvenoj organizaciji. U tom pravcu, razmatrane su mogućnosti organizovanja takmičenja iz kalendara ŠS CG u Nikšiću. Razmjenjene su interesantne ideje, potvrđena obostrana spremnost da Nikšić ponovo bude organizator šahovskih zbivanja i ponovo postane prepoznatljiv po šahu. Takođe, osim takmičenja iz kalendara, razgovaralo se o uspostavljanju saradnje sa šahovskim klubovima i poznatim šahovskim trenerima iz inostranstva.

Podsjetimo da je predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović odličan šahista, FIDE majstor i direktor reprezentacija Šahovskog saveza Crne Gore.