Premijer liga CG – Budućnost i Rudar poveli trku

Poslije drugog kola u vrhu tabele sa po četiri meč boda izdvojili su se Budućnost i Rudar, pošto su savladali svoje rivale Bijelu, odnosno Nikšić, sa po 5:1.

20150927_190514 Dok je veteran Momčilo Raičević dobijao čestitke za pobjedu nad Mitrom Šaranovićem, čime je Rudar poveo protiv Nikšića 3,5:0,5 i obezbijedio nove bodove, na stolovima gdje su igrali Bijela i Budućnost nijedna partija još nije bila završena. Osim Raičevića cio poen za Rudar osvojili su Slaviša Milanović, pobjedom u dvadesetak poteza nad Igorom Sarićem i Vlastimir Bujišić koji je na šestoj tabli zamijenio Srđu Dragaševića i nadigrao Dalibora Šćepanovića.

 

A seriju Podgoričana otvorio je Robert Markuš.

“Goranu Arsoviću je pala zastavica u izgubljenoj poziciji, ali potez prije toga bilo je neizvjesno” – objasnio je 20150927_190535Markuš. Nakon njega cijele poene su uknjižili, redom, Predrag Nikač, Nikola Đukić i Ivan Ivanišević, dok su Blažo Kalezić i Vladimir Pajković remizirali.

U međuvremenu, Pljevljaci su poveli su 4,5:0,5 protiv Nikšića, jer je veteran Dušan Rajković savladao Aleksandra Peroševića. Na poprištu su posljednji ostali Miodrag Savić i mladi Pljevljak Nikola Potpara i u završnici partiju okončali bez pobjednika.

Najubjedljiviju pobjedu u drugom kolu zabilježio je Crnogorac u meču sa Kotorom – 5,5:0,5. U ekipi Cetinjana izostao je Božidar Ivanović kojeg je zamijenio Jovo Batrićević. Upravo je stariji Batrićević prvi ustao od stola poslije relativno brzog remija sa Stevanom Mitrovićem. I to je bilo sve što su u ovom meču ostvarili Kotorani. Vođstvo Cetinjanima donio je drugim trijumfom u Baru Saša Batrićević, nadigravši Miodraga Ćetkovića. Potom je i Miloš Perunović prinudio na predaju Dragišu Simića, a onda i Dragan Kosić Miroslava Mrševića. Kada je Bogdan Podlesnik realizovao materijalnu prednost protiv Milorada Ratkovića bilo je jasno da će i Kotor doživjeti katastrofu jer se vidjelo da na prvom stolu, za kojim su igrali m20150927_190525ladi intermajstor Miloš Roganović iz Srbije i devetnaestogodišnji velemajstor Ričard Raport iz Mađarske, Kaisa polako prelazi na stranu jedinog stranca u Premijer ligi koji nije iz Crne Gore i Srbije.

Jedini neriješen meč u dosadašnja dva kola odigrali su Mimoza i Mladost. Ali, bez obzira što su samo dvije partije odlučene i četri završene remijem, u tom duelu je bilo dosta vatre.

Mlađani Baranin Lazar Lekić savladao je Dragana Popadića poslije efektne žrtve dame i doveo Mladost u vođstvo. Poravnanje je donio Nikola Sedlak na prvoj tabli, nadigravši Danila Milanovića. Kada je potpisano posljednje od četiri remija između Veljka Draganića i Aleksandra Tomića, mnogo nezadovoljniji bio je Nikšićanin Draganić koji već godinama uspješno nastupa za ekipu iz Tivta.

Slobodna u ovom kolu bila je Elektroprivreda.