ZAVRŠENO  OTVORENO  PRVENSTVO  OŠK“TREBJESA“ U  STANDARDNOM  TEMPU

Od 20 do 31.januara 2015.god. u prostorijama ŠK“Nikšić“ u izvanrednim uslovima i ambijentu šahovskog hrama, održano je  Otvoreno prvenstvo OŠK“Trebjesa“ u standardnom vremenu. Turnir se igrao Berger u devet kola i do zadnjeg kola nije se znao raspored prva četiri igrača. Pobjednik turnira je petnaestogodišnji prvokategornik Stefan Mandić član “Mimoze“ iz Tivta sa osvojenih 8,5 poena. Drugo mjesto je osvojio  Ivan Šupić  član OŠK“Trebjesa“ sa 8 poena čime je ispunio normu za prvokategornika. Za treće mjesto odigran je meč na 15 minuta, jer su Lješković Luka iz OŠK“Mladost“ i Kontić Vladimir novi član OŠK“Trebjesa“ imali po 6,5 poena. Iako je imao težak meč u zadnjem kolu sa pobjednikom turnira, Kontić je osvojio bronzanu medalju.

Za vrijeme trajanja turnira organizator je obezbjedio grickalice i sokove za osvježenje.

Trojica prvoplasiranih su dobili medalje, diplome i šahovske knjige, a dodjeljene su i dvije specijalne nagrade. Nagrade su uručili član UO OŠK“Trebjesa“ dipl.ing mašinstva Milinko Đukanović i sekretar ŠK“Nikšić“ prof.matematike Mišo Bakoč, poznati šahovski entuzijasti.

Iako su partije bile borbene i neizvjesne, šahisti su bili korektni tako da za klupskog sudiju ing Mandić Branka nije bilo puno posla.

Šahisti OŠK“Trebjesa“ su zimski raspust iskoristili da se što bolje pripreme za kadetsko prvenstvo Crne Gore i pionirsku ligu Crne Gore čiji su prošlogodišnji vice-šampioni.

Više informacija i fotografija o aktivnosti kluba možete naći na sajtu kluba:
http://sahovskiklubtrebjesa.weebly.com/.

Mandić Branko, 1. Februara 2015.god. u Nikšiću