PIONIRSKO PRVENSTVO OŠK “TREBJESA”, Nikola Lončar prvak

U subotu 25.06.2016.g. od 12h do 15h održano je u izvanrednim uslovima i tehničku podršku ŠK “Nikšić” u pet kola, švajcarski sistem, rapid, 12 minuta po igraču. Pozvano je dvadesetak najboljih pionira iz četiri Osnovne škole ( OŠ “luka Simonović” – Nikšić; OŠ “Bogdan Kotlica” – Boan; OŠ “Dobrislav Đedo Perunović” – Bogetići i OŠ “Janko Mićunović” – Moštanica, Nikšić ) u kojima nastavnik Mandić Branko DI Fide, volontira šahovske sekcije. Turnir je otvorio sekretar ŠK “Nikšić” profesor matematike Mišo Bakoč čija je školska ekipa OŠ “Braća Labudović” prvak Crne Gore na Školskoj Olimpijadi u Baru ove godine. Stručnu pomoć nakon odigranih partija davali su i omladinci prvokategornici OŠK “Trebjesa”: Stefan Mandić, Momčilo Pekić i Luka Lješković iz ŠK”Nikšić”.

Nakon trećeg kola učesnici ovog događaja su se osvježli sokovima i kolačima.

Borba za medalje je bila vrlo uzbudljiva, jer su favoriti bili Teodora Mandić, prvakinja Crne Gore do 14 godina i putnik na Evropsko prvenstvo u Prag od 17. do 28. avgusta 2016.god. i Jocović Vladimir bronzani sa prošlogodišnjeg prvenstva Crne Gore u rapidu do 10 godina, međutim u poslednja dva kola njima su pomrsili račune Dendić Milan i Lončar Nikola, koji “fišerovskim” rezultatom dolazi do prvog mjesta.

Raspored prvih šest učesnika je bio:

  1. Lončar Nikola…………5 poena
  2. Mandić Teodora……..4 poena
  3. Dendić Milan………….4 poena
  4. Jocović Vladimir…….3 poena
  5. Dendić Danilo………..3 poena
  6. Mandić Anastasija….3 poena

Pored medalja i diploma za prvih šest mjesta dodjeljena je i specijalna nagrada Jocović Luki sa Boana, učeniku OŠ”Bogdan Kotlica”, kao najmlađem učesniku.

Medalje i diplome uručio je član UO OŠK”Trebjesa” dipl. ing Novak Dendić, direktor turnira. Sudija prvenstva ing Branko Mandić nije imao ozbiljnijeg posla, jer su svi pioniri već učestvovali na nekom jačem turniru, a primijenjena su i nešto liberalnija pravila. Kako je veći dio članova školska i studentska omladina, to OŠK“Trebjesa“ povećava svoje aktivnosti za vrijeme raspusta.