SIMULTANKA INTER MAJSTORA MARKA KRIVOKAPIĆA

U četvrtak 2. jula 2015. godine sa početkom u 18h i 30 min. do 21h i 45 min. u izvanrednim prostorijama najstarijeg gradskog kluba ŠK “Nikšić“ u organizaciji OŠK “Trebjesa“ održao je simultanku IM Krivokapić Marko (2412 stand. rtg.), vice – šampion u brzopoteznom šahu za ovu godinu i član ŠK “Elektroprivreda“ ovogodišnjeg pobjednika kupa Crne Gore.

Simultanku je održao na 14 tabli uz slobodan pristup publike koja je bila pristojna. Omladinci i pioniri OŠK “Trebjesa“ su iščupali dva remija Pekić Momčilo i Mandić Teodora. IM Krivokapić je inženjer nautičkih nauka, ubrzo ide na brod pa mu na ovaj način želimo mirno more i brz povratak. Iz toga razloga, saznajemo neće moći nastupiti na Seniorsko prvenstvo Crne Gore u Pljevljima od 25. jula do 4. avgusta.

Nastupili su: Tasovac Božo, Mandić Anastasija, Mandić Branko, Dendić Danilo, Kontić Vladimir, Draganić Petar, Pekić Momčilo, Mandić Stefan, Mandić Teodora, Dendić Milan, Šupić Ivan, Lješković Luka, Delibašić Predrag i Đukanović Milinko član UO OŠK “Trebjesa“. Partije su bile naporne i borbene pa je organizator obezbijedio grickalice i sokove za osvježenje.

Simultanci je prisustvovao Vito Lekić, legenda Nikšićkog šaha prvi šahovski učitelj većine učesnika simultanke i IM Marka Krivokapića. Takođe je svo vrijeme sa nama proveo i sekretar ŠK“Nikšić“, penzionisani profesor matematike čiji su učenici OŠ“Braća Labudović“, ovogodišnji i prošlogodišnji prvaci Crne Gore na školskoj Olimpijadi u Baru.

Ovom simultankom i učešćem na Amaterskom prvenstvu Crne Gore, prošlog vikenda OŠK “Trebjesa“ je počela pripreme za učešće u drugoj ligi Crne Gore, a Anastasija naša zlatna lavica pripreme za Svjetsko prvenstvo za mlade u Grčkoj.

Aktivnosti i značajni uspjesi ovog amaterskog omladinskog sportskog kolektiva mogu se vidjeti na sajtu kluba: http://sahovskiklubtrebjesa.weebly.com/  ili na Google ukucavanjem Omladinski šahovski klub “Trebjesa“- Nikšić, Boan i Gornja Bukovica.

 

Branko Mandic