Velemajstor Nikola Đukić odigrao simultanku – Festival šaha “Lovćen životna osiguranja – pravi potez”

 Podgorica 25.01.2015.

 

Simultanka 2U organizaciji Šahovskog kluba “7. oktobar”, a pod pokroviteljstvom kompanije “Lovćen životna osiguranja”, u Podgorici je simultankom (istovremena igra protiv više protivnika) Velemajstora Nikole Đukića višestrukog i aktuelnog prvaka Crne Gore u šahu, sa članovima kluba i polaznicima omladinskih škola, završena manifestacija pod nazivom Festival šaha “Lovćen životna osiguranja – pravi potez”.  

Đukić je pobijedio u 16, od ukupno18 partija, a izgubio je samo od Branislava Mugoše, prekaljenog veterana, dok je partiju remizirao Perica Putnik.Simultanka 1

Velemajstor Nikola Đukić je pobijedio u veoma jakoj konkurenciji i na nedavno održanom brzopoteznom šahovskom turniru, takodje u okviru ovog Festivala.

Dobrila Otović, Izvršni direktor Lovćen životnih osiguranja je povodom realizacije Festivala saopštila: ” U ime Lovćen  životnih osiguranja ocjenjujem veoma uspješnom ukupnu organizaciju i realizaciju Festivala šaha “Lovćen životna osiguranja – pravi potez” . Ujedno zahvaljujem svima, koji su uzeli učešće na ovom Festivalu, a po broju i kvalitetu učesnika u svim segmentima takmičenja, vidimo da je ovo bio inpozantan sastav. Želim da dugo traje saradnja nas iz osiguranja i šahovske porodice čiji vječni slogan „Jedan smo rod“ inspiriše da ostanemo na zajedničkom zadatku slavljenja života i beskonačnosti ove drevne igre. Kao društveno odgovorna kompanija Lovćen životna osiguranja će i u buduće zajedno sa vama, vući prave poteze i razvijeti i njegovati zajedničke vrijednosti koje nam život, šah i šahovska igra pružaju“.

Zoran Ralević direktora kluba “7. Oktobar” kaže da je ova manifestacija u potpunosti protekla u festivalskom duhu slavljenja šaha i šahovske igre, uz druženje i takmičenja šahista, ljubitelja šaha i šahovskih djelatnika.

 

PRiSMA-korporativne komunikacije,

Ovlaštena agencija za odnose sa javnošću

Šahovskog kluba „7. Oktobar”