Odigrane kvalifikacije šahovskog festivala “Lovćen životna osiguranja – pravi potez”

Đukić i Tomić pobjednici kvalifikacija

Podgorica 28.12.2015.

 

U organizaciji Šahovskog kluba “7. Oktobar”, a pod pokroviteljstvom kompanije “Lovćen životna osiguranja”, u Podgorici se realizuje manifestacija pod nazivom Festival šaha “Lovćen životna osiguranja – pravi potez”.

U veoma jakoj konkurenciji od 50 igrača, koji su igrali podijeljeni u dvije kvalifikacione grupe u finale Festivala su se plasirali iz prve grupe: Velemajstor Nikola Đukić, Draškovic Luka, Šćekic Veljko, Milović Jovan, Podlesnik Bogdan, Dragašević Srdja, Djukanović Sreten, Drašković Davor, Vučkovic Marko i Mugoša Srdjan.

Iz druge kvalifikacione grupe:Tomić Aleksandar, Draganić Veljko, Nikač Predrag, Pajković Vladimir, Vujošević Vladimir, Abramović Dragoljub, Radoman Milan, Mušović Armin, Karišik Nenad i Jovančević Jovan.

Na svečanosti otvaranja Festivala učesnike  i goste pozdravila je Dobrila Otović, Izvršni direktor Lovćen životnih osiguranja riječima: ” Želim da dugo traje saradnja nas iz Lovćen životnih osiguranja i šahovske porodice čiji vječni slogan „Jedan smo rod“ inspiriše da ostanemo na zajedničkom zadatku slavljenja života i beskonačnosti ove drevne igre. Kao društveno odgovorna kompanija Lovćen životna osiguranja će i u buduće zajedno sa vama, vući prave poteze i razvijeti i njegovati zajedničke vrijednosti koje nam život, šah i šahovska igra pružaju“.

Finalni  turnir se igra u nedelju 10. Januara, po Berger sistemu (svako sa svakim), a novčane nagrade, pehar i medalje za pobjednike Festivala će biti uručene na kraju finalnog turnira na prigodnom koktelu uz vina kompanije “13. Jul –Plantaže”.  

Festival se zatvara simultankom Velemajstora Nikole Đukića, višestrukog i aktuelnog prvaka Crne Gore u šahu, sa članovima kluba i polaznicima omladinskih škola.

Za besprekorno vođenje turnira i sudjenje, organizator duguje zahvalnost šahovskom sudiji Mladenu Popoviću FA, koji je ovaj posao obavio na visokom profesionalnom nivou.

Zoran Ralević direktora kluba “7. Oktobar” kaže da ova manifestacija u potpunosti protiče u festivalskom duhu slavljenja šaha i šahovske igre, uz druženje i takmićenja šahista, ljubitelja šaha i šahovskih djelatnika.