Završen finalni turnir na Festivalu šaha “Lovćen životna osiguranja – pravi potez”

Šampion festivala Intermajstor Blažo Kalezić

 

U organizaciji Šahovskog kluba “7. Oktobar”, a pod pokroviteljstvom kompanije “Lovćen životna osiguranja”, u Podgorici se realizuje manifestacija pod nazivom Festival šaha “Lovćen životna osiguranja – pravi potez”. Manifestacija je počela igranjem kvalifikacionih turnira 26. i 27. decembra prošle godine, da bi se nastavila dopunskim kvalifikacijama I finalnim turnirom.

U veoma jakoj konkurenciji od 28 igrača, koji su igrali u finalu Festivala nagrade su osvojili: 1. Intermajstor Blažo Kalezić (23 poena), 2.Intermajstor Luka Draškovic (22,5 poena), Velemajstor Nikola Đukić ( 22 poena),4. Veljko Draganić (21,5 poen), 5. Fide majstor Vladimir Pajković (20,5 poena), 6. Jovan Milović (18,5 poena), 7. Fidemajstor Sreten Đukanović (18 poena), 8. Velemajstor Milan Draško ( 18 poena), 9. Armin Mušovic (15 poena),  i 10. Intermajstor Bogdan Podlesnik (14,5 poena).  Nagrade su osvojili i najbolje plasirana takmičarka: Ženski intermajstor Aleksandra Milović (6,5 poena) i najbolje plasirani član Šahovskog kluba „7. Oktobar“ Vladimir Savić sa (8,5 poena).

Na svečanosti uručenja nagrada učesnike  i goste pozdravila je Dobrila Otović, Izvršni direktor Lovćen životnih osiguranja riječima: ” U ime Lovćen  životnih osiguranja pozdravljam nagradjene učesnike i čestitam im na ostvarenom rezultatu. Ujedno zahvaljujem svima, koji su uzeli učešće na Festivalu šaha „Lovćen životna osiguranja – pravi potez“, a po broju i kvalitetu učesnika vidimo da je ovo bio inpozantan sastav. Ove godine i ovim Festivalom smo proslavili pet godina od osnivanja Lovćen  životnih osiguranja,   u želji da nastavimo da igramo prave poteze i da dugo traje saradnja nas iz osiguranja i šahovske zajednice. Kao društveno odgovorna kompanija Lovćen životna osiguranja će i u buduće zajedno sa vama, razvijeti i njegovati zajedničke vrijednosti koje nam život i pružaju“.

Finalni turnir se igrao po Berger sistemu, a novčane nagrade, pehar i medalje za pobjednike Festivala, pobjednicima je uručila Dobrila Otović, na prigodnom koktelu uz vina kompanije “13. Jul –Plantaže”, prijatelja Festivala.  

Festival se završava  simultankom Velemajstora Nikole Đukića višestrukog i aktuelnog prvaka Crne Gore u šahu, sa članovima kluba i polaznicima omladinskih škola.

Za besprekorno vođenje turnira i sudjenje, organizator duguje zahvalnost šahovskom sudiji Mladenu Popoviću Fide arbitar, koji je ovaj posao obavio na visokom profesionalnom nivou. Zoran Ralević direktora kluba “7. Oktobar” kaže da ova manifestacija u potpunosti protiče u festivalskom duhu slavljenja šaha i šahovske igre, uz druženje i takmićenja šahista, ljubitelja šaha i šahovskih djelatnika.”

 

PRiSMA-korporativne komunikacije,

Ovlaštena agencija za odnose sa javnošću šahovskog kluba „7. Oktobar”