PREMIJER LIGA CRNE GORE U ŠAHU ZA 2014

premijerligaUbjedljivo prvo mjesto sa 7 pobjeda i samo dva neriješena ishoda osvojili su šahisti podgoričke Budućnosti.

Svo vrijeme su im za petama bili šahisti Mimoze iz Tivta i Rumije iz Bara. Uz Budućnost za KUP šampiona plasirala se tivatska Mimoza koja je sigurnom igrom uspjela da izbori drugo mjesto.

Mlada ekipa Rumije predvođena sjajnim Lukom Draškovićem zauzela je treće mjesto.

Iz Premijer lige ispali su šahisti Herceg Novog i bjelopoljskog Ljubomira Đurđića.

Takmičenje je održano u Hotelu Olimpik u Ulcinju.

Sudili su : Internacionalni arbitri Goran Vukadinović i Čedomir Vujačić a tehnička podrška bio je Igor Vujačić.

– KONAČNA TABELA »»»
– REZULTATI PO KOLIMA »»»
– REZULTATI PO TABLAMA (01 KOLO , 02 KOLO , 03 KOLO , 04 KOLO , 05 KOLO , 06 KOLO , 07 KOLO , 08 KOLO , 09 KOLO)
– PGN/VIEWER (01 KOLO , 02 KOLO , 03 KOLO , 04 KOLO , 05 KOLO , 06 KOLO , 07 KOLO , 08 KOLO , 09 KOLO )
– FOTO GALERIJE(01 KOLO , 02 KOLO , 03 KOLO , 04 KOLO , 05 KOLO , 06 KOLO , 07 KOLO , 08 KOLO , 09 KOLO)
Pobjedom na pljevaljskim Rudarom od 5-1 u 8. kolu premijer šahovske lige podgorička Budućnost je praktično odbranila titulu šampiona. Poene Podgoričanima donijeli su Ivanišević, Miladinović, Đukić I Nikač, remizirali su Kalezić I Pajković. Više »»»
U derbiju 7. kola i cijelog ekipnog šahovskog šampionata Budućnost je sa 4-2 savladala vodeću tivatsku Mimozu i preuzela voĐstvo na tabeli. U zanimljivom meču odlučila je odlična igra Ivaniševća i Pajkovića. Ivanišević je u Slovenskoj odbrani nadigrao Sedlaka , dok je Pajković u Mar del Plat varijanti Kraljeve indijke bio bolji od Draganića. Nakon velike borbe remijem su završene partije Miladinović-Draško, Đukić-Lekić, Kalezić-Todorović i Nikač-Popadić. Više »»»
Tivatska Mimoza grabi ka tituli. U derbiju 6. Premijer šahovske lige Tivćani su sa 3,5-2,5 savladali nikšićku Elekroprivredu i zadrĹžali bod prednosti u odnosu na podgoričku Budućnost. Upravo ove dvije ekipe sastaju se sjutra u super derbiju koji će odlučiti šampiona. Pobjedu Mimozi donio je Draganić koji je pobijedio Miljanića. Ostalih pet susreta Sedlak-Miroščinenko, Draško-Savić, Lekić-Kosić, Todorović-Kontić i Popadić-Aleksić završene su remijem. Više »»»
Pobjedom nad Bijelom sa 4:2 u 5. kolu Premijer šahovske lige tivatska Mimoza je preuzela vođstvo na tabeli. Pobjede za Tivćane ostvarili su na prve dvije table Sedlak i Draško i remizirali su Lekić, Todorović, Draganić i Popadić. Da li će Mimoza do kraja procvjetati u Ulcinju umnogome će zavisiti od naredna dva meča kada se u derbijima sastaju sa Elektroprivredom i Budućnošću. Više»»»
Derbi 4. kola Premijer šahovske lige između Budućnosti i Rumije donio je šest borbenih remija. Podgoričani su u meč ušli kao favoriti, ali su Barani odigrali veoma dobro i zasluženo osvojili bod. Više »»»
Meč za šahovske sladokusce odigrali su Elektroprivreda i Budućnost u derbiju 3. kola Premijer šahovske lige u Ulicnju. Nakon prave drame derbi je završen bez pobjednika 3-3 iako su Nikšićani bili bliži trijumfu. Više »»»
U derbiju 2. kola Premijer šahovske lige u Ulcinju barska Rumija je savladala nikšićku Elektroprivredu sa 3,5-2,5. Više »»»
Danas je u hotelu “Olimpik” u Ulicnju počela Premijer šahovska liga Crne Gore na kojoj učestvuje 10 klubova.
Turnir je otvorio potpredsjednik Opštine Ulcinj Safet Beći, a sve učesnike pozdravili su direktor HTP “Ulcinjska rivijera” Mikan Zec i predsjednik Skupštine ŠSCG i director turnira dr Svetozar Cerović. Više »»»
U Hotelu”Olimpik” u Ulcinju od 20. – 28.09.2014. godine će se održati Premijer liga Crne Gore u šahu.
Svečano otvaranje je zakazano za 20.09.2014. u 15:00h kada će predsjednik Opštine Ulcinj gospodin Fatmir Gjeka pozdraviti prisutne i proglasiti turnir otvorenim.