Određen sastav ženske reprezentacije Crne Gore koja će nastupiti na Ekipnom prvenstvu Evrope u šahu za žene

EKIPNO PRVENSTVO EVROPE U ŠAHU ZA ŽENE

od 12-22. novembra 2015.g

Sastav ženske reprezentacije Crne Gore (po azbučnom redu) koja će nastupiti na Ekipnom prvenstvu Evrope u šahu za žene u Rejkjaviku od 12-22. novembra 2015.g:

  • Blagojević Tijana (WIM)
  • Delević Nina (CM)
  • Krpović Nataša (FM)
  • Milović Aleksandra (WIM)
  • Stojanović Marija (WIM)

U reprezentaciji su, pored naše tri već standardne i sjajne reprezentativke i dva nova imena:

Nataša Sarić-Krpović – Ne treba posebno predstavljati Natašu, veoma dobro su poznati njeni uspjesi, kvaliteti i mogućnosti. Višestruka prvakinja Crne Gore u svim mogućim kategorijama, od pionirske, omladinske do seniorske. Očekujem da ce biti značajno pojačanje za našu ekipu.

Nina Delević – Nina je svojim rezultatima na Prvenstvima Crne Gore u poslednje dvije godine pokazala da zaslužuje šansu i mjesto u najboljem timu. Prošle godine je podijelila 1-2. mjesto i završila kao prvakinja. Ove godine se našla na diobi 1-3.mjesta i bila druga.

Selektorka Duška JovićevićMoram izraziti zadovoljstvo što se krug kandidatkinja za mjesto u reprezentaciji proširuje, pa se i mlada Nevena Radoševic ove godine istakla pobjedom na Prvenstvu Crne Gore. Od nje očekujem da i dalje vrijedno radi na unapređenju svoje igre, da igranjem jačih turnira još više napreduje, kako bi već sledeće godine bila ozbiljan kandidat za člana ekipe na Olimpijadi.

Dušanka Jovićević

selektor ženske reprezentacije