Odigran prijateljski sahovski mec Dijagonale – Prosveta

U subotu, 20. Avgusta sa pocetkom u 11h u trznom centru Mall of Montenegro odigrao se prijateljski meč izmedju sahovskog kluba Dijagonale i sahovskog kluba Prosveta.

Domacin i organizator meča bio  je ŠK Dijagonale uz tehnicku pomoc Mol-a. Meč ce se igrao na 4 table po tempu sat ipo po igraču tj. tri sata za cijelu partiju.

Za Dijagonale  su  nastupili uglavnom mladi šahisti ovog kluba ponikli u njihovoj sahovskoj skoli a za novoformirani klub prosvetnih radnika igrali su iskusni sahisti – profesori.

U ovom zanimljivom i borbenom šahovskom sudaru dvije generacije pobjedu su odnijeli mladići iz Dijagonala rezultatom  3-1.

 

Rezultati po tablama:

 

  1. MK Goran Petrusic ( ŠK Dijagonale) – MK Velimir Jeknic (ŠK Prosveta)  1:0
  2. MK Drago Tomić (ŠK Prosveta) –  MK Danilo Tošić  (ŠK Dijagonale)  1/2
  3. MK  Miljan Gudelj (ŠK  Dijagonale) – MK Dragan Čadjenović (ŠK Prosveta) 1:0
  4. Nebojša Knežević,  I kat. (Prosveta)– Pavle Uljarević, I kat. (ŠK Dijagonale) 1/2

 

Meču su prisustvovali i predsjednici dva kluba Radmila Milosevic i Slobodan Savovic – predsjednika Opstinskog odbora sindikata prosvete Podgorice,  osnivača šahovskog kluba Prosveta.

Dogovoreno je da ovaj meč bude tradiconalan s obzirom na razvijenu saradnju ŠK Dijagonale sa školama i školskom populacijom i prijateljske veze igrača dva kluba.

 

Ranije, tokom jula, održano je zatvoreno prvenstvo ŠK  Dijagonale na kojem je pobijedio mladi majstorski kandidat Danilo Tošić ispred nekoliko starijih suigraca iz kluba.

Drugi je bio MK Goran Petrušić a treci MK Dragan Bulatovic.

 

Sve ove aktivnosti su dio priprema kluba za nastup u Prvoj crnogorskoj ligi koja zapocinje 9. Septembra u Andrijevici.

 

Radmila Milosevic

Predsjednica

ŠK Dijagonale