Organizovan šahovski kamp za mlade šahiste

Šahovski  klubovi „ Dijagonale “ – Podgorica ,   „ Mladost “ –  Nikšić  i  „ Crnogorac “  – Cetinje,  organizovali su  šahovski kamp za mlade šahiste od  09. do 16.  januara  2015. godine u hotelu „ Kapri “ u Igalu .

Predavači u Kampu bili su poznati velemajstori Božidar Ivanović, Dragan Kosić i Igor Miladinović .

Kamp je pohadjalo 34 polaznika iz Podgorice, Cetinja, Nikšića i Herceg Novog  koji su bili podijeljeni u dvije grupe (niži i viši kurs). Predavanja su bila organizovana od 10-13h prije podne i od 16-19h poslije podne.

U večernjim satima organizovane su različite šahovske aktivnosti (ekipna i pojedinačna takmičenja, rješavanje problema i kombinacija, simultanka…).

-Na ekipnom takmičenju odigranom na osam tabli poredak je bio slijedeci:

  1. OŠK ‘’Mladost’’ – Nikšić
  2. ŠK ‘’Dijagonale’’ – Podgorica
  3. ŠK Crnogorac’’ – Cetinje

-Na pojedinačnom turniru odigranom u 9 kola po tempu od 5 minuta po igraču, poredak je slijedeci:

  1. Dario Alivodić (ŠK ‘’Dijagonale’’)  8,5 poena
  2. Aleksandar Mijajlović (ŠK ,,Dijagonale’’)  6,5 poena
  3. Vuk Miletić (ŠK ,,Mladost’’) 6 poena

-Na šahovskoj simultanci koju su sa svim polaznicima Kampa odigrali velemajstori Igor Miladinović i Dragan Kosić naizmjenično povlačeći poteze, pobjedu je uspio zabilježiti  Pavle Uljarević  iz šahovskog kluba ‘’Dijagonale’’ precizno se braneći od napada dva velemajstora primoravši ih na predaju nakon sto je ostao sa figurom više.                                                                                                                                   Remizirali su Jana Katnić i Ivo Martinović  iz ŠK ‘’Dijagonale’’ i  Nikolina Koljević i Milo Pobor iz  ŠK ,,Crnogorac’’.

Nakon sedam dana izvrsnih predavanja, druženja i zabave protkane šahom u odličnim uslovima hotela ,,Kapri’’ uz nesvakidašnji doček ljubaznih domaćina, organizatori  i učesnici kampa mogu biti potpuno zadovoljni.

 

Za organizatore:

Radmila Milošević, predsjednica ŠK ‘’Dijagonale’’ iz Podgorice.