SEMINAR ZA ŠAHOVSKE SUDIJE 12-14. decembar 2014. god. Hotel City,  Podgorica

NOVE ŠAHOVSKE SUDIJE

Šahovski savez Crne Gore je u sklopu Decembarskih dana šaha organizovao seminar za šahovske sudije. Pošto dugo vremena u Crnoj Gori nije održan seminar ovakve vrste javila se potreba za brojnijim ali i mladim sudijskim kadrom i interesovanje je bilo veliko. Trinaest polaznika je položilo za osnovno sudijsko zvanje a dvoje za zvanje nacionalnog sudije.

Seminar je održan u Sali Gorica, Hotela City u Podgorici u periodu od 12 do 14 decembra 2014. godine. Predavči na seminaru bili su međunarodne sudije  Zoran Bojović, Branislav Šuhartović i Goran Vukadinović. Bojović i Šuhartović su među vodećim šahovskim sudijama u Srbiji i oni su došli u okviru saradnje Šahovskog saveza Crne Gore i Šahovskog saveza Centralne Srbije.

 

Za šahovskog sudiju položili su:

 

  1. Srećko Đukanović
  2. Nemanja Vukčević
  3. Dragomir Milošević
  4. Uroš Rašović
  5. Vladimir Kostić
  6. Pavle Orbović
  7. Miloš Brajović
  8. Bojan Prijović
  9. Branko Mandić
  10. Milinko Đukanović
  11. Dušan Kalinić
  12. Davor Drašković
  13. Slavko Dedić

 

Za zvanje nacionalnog šahovskog sudije položili su :

 

  1. Branka Milašinović
  2. Petar Đurić

 

Šahovski savez Crne Gore planira da i u narednom periodu vrši obuku sudijskog kadra i da, u saradnji sa klubovima, organizuje seminare za sudije u svim sredinama u kojima postoji interesovanje.

Takođe predviđa se organizovanje predavanja i seminara za pojedine segmente sudijskih poslova za kojima postoji najveća potreba a to su  kompjutersko parovanje i individualno vođenje turnira. Namjera saveza je da se u svim sredinama Crne Gore sudije obuče da samostalno vode takmičenja. Takođe sve mlade sudije koje žele da uče i da se usavršavaju dobiće priliku za to.