ODRŽAN FIDE SEMINAR ZA ŠAHOVSKE SUDIJE Hotel City, Podgorica, 25 – 28 februar 2016

 

U cilju unapređenja stručnog kadra, Šahovski savez Crne Gore je, u saradnji sa Sudijskom organizacijom Svjetske šahovske federacije (FIDE), organizovao od 25 do 28 februara 2016. godine FIDE seminar za šahovske sudije u Hotelu City, u Podgorici. Na seminaru je učestvovalo 13 sudija uz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Glavni predavač na seminaru bio je internacionalni arbitar Vyron Tsorbatzoglou iz Grčke a njegovi pomoćnici su bili Branislav Šuhartović i Zoran Bojović, međunarodne šahovske sudije iz Srbije.

Na kraju seminara polaznici su polagali ispit za najviše sudijsko zvanje čiji će se rezultati sledeće nedelje naći na zvaničnom sajtu FIDE. Onim polaznicima koji polože ispit potrebna je određena sudijska praksa da dobiju zvanje međunarodni šahovski sudija.

Većina polaznika iz naše zemlje su bile mlade sudije koje predstavljaju budućnost sudijske šahovske organizacije. Nadamo se da će Crna Gora  uskoro dobiti nove šahovske međunarodne sudije što je izuzetno važno obzirom na međunarodna takmičenja koja očekuju ŠSCG u narednom periodu.

 

 

ŠAHOVSKI SAVEZ CRNE GORE

Boro Miljanić, internacionalni majstor

Generalni sekretar

069/541-137