Simultanka Veljka Draganića, bronzanog sa seniorskog za 2015.g

Članovi OŠK “Trebjesa“ poslije uspješnog nastupa na Pojedinačnom prvenstvu Crne Gore za mlade u rapidu, gdje su osvojili 5 medalja: dvije zlatne i tri bronzane, nastavljaju da redovno treniraju, a ovoga puta pozivu se odazvaokandidat za titulu intermajstora Veljko Draganić član ŠK“Mimoze“ iz Tivta, nosilac bronzane medalje sa ovogodišnjeg seniorskog prvenstva Crne Gore u Pljevljima, gdje je sa Nikolom Potparom ispunio prvu normu za intermajstora. Trenutna snaga ovog mladog šahiste na Fide rejtingu je: standard 2353, rapid 2378 i blic 2437!

Simultanku je održao na 11 tabli, a učesnici su pisali poteze. Simultanka je privukla pažnju šahovskih ljubitelja i šahovskih zvaničnika, a posjetili su nas i IM Kontić Đorđije i IM Predrag Nikač.

Omladinci i pioniri OŠK “Trebjesa“ koji su nastupili: Tasovac Božo, Mandić Anastasija, Mandić Branko, Dendić Danilo,Pekić Momčilo, Dendić Milan, Šupić Ivan, Lješković Luka, Aleksić Filip, Lončar Nikola i Mušikić Stevan iz Čikaga, USA a značajan broj članova kluba nije mogao prisustvovati zbog bolesti, obaveza u školi i udaljenosti.Partije su bile naporne i borbene, što je Draganić i najavio. Svih deset mladih šahista su registrovani u ŠSCG, imaju fide identifikacione brojeve, a šestoro rapid rejting od 1450 do 1800.

Najveći otporDraganić Veljku su pružili prvokategornici Šupić Ivan, Lješković Luka i talentovani Mušikić Stefan, uz njegovu konstataciju da su u odnosu na prethodne susrete svi učesnici napredovali, ali da još trebaju da poprave igru u otvaranju, a bolji su ispustili remije nepreciznom igrom u završnici.

Draganiću, našem šahovskom prijatelju želimo da nastavi sa dobrim igrama i da se okiti titulom intermajstora.

Više o ovom događaju iaktivnostima i značajnim uspjesima  ovog mladog amaterskog perspektivnog omladinskog sportskog kolektiva mogu se vidjeti na sajtu kluba: http://sahovskiklubtrebjesa.weebly.com/ili na Google ukucavanjem Omladinski šahovski klub “Trebjesa“- Nikšić, Boan i Gornja Bukovica.

Branko Mandić, fide trainer DI