POVODOM DANA STARIH BANKA ORGANIZOVALA ŠAHOVSKI TURNIR ZA SVOJE NAJSTARIJE KLIJENTE PENZIONERE

Podgorica, 29.septembar 2016.

simultanka-u-societe-generale-bank Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starih osoba, 1. oktobra, Societe Generale banka Montenegro ugostila je svoje najstarije klijente penzionere i za njih organizovala šahovski turnir u upravnoj zgradi banke.

Osim penzionerima iz tri podgoričke mjesne zajednice, banka je bila domaćin i predstavnicima Šahovskog saveza Crne Gore. Član Saveza, velemajstor i selektor muške šahovske reprezentacije, gospodin Milan Draško, koji se upravo vratio sa šahovske olimpijade u Bakuu, odigrao je ovom prilikom simultanku sa penzionerima.

 

„Ovaj turnir Societe Generale banka Montenegro organizovala je s namjerom da pokaže brigu i poštovanje dijelu najstarije populacije, kao i u cilju promovisanja šaha kao aktivnosti koja dokazano utiče na razvoj i održavanjevelemajstor-milan-drasko-na-potezu umne sposobnosti ne samo mladih, već posebno starijih lica“ – rekao je u ime banke Mile Grbin, direktor Marketinga.

 

U ime Šahovskog saveza Crne Gore gospodin Radojica Grba, predsjednik Saveza, pozdravio je penzionere i izrazio zadovoljstvo što se na ovaj način ukazuje poštovanje starijim osobama i promoviše značaj šaha u Crnoj Gori. Ispitivanja pokazuju da se uz šah poboljšava pamćenje, sposobnost za rješavanje problema, kao i koncentracija. Redovno igranje šaha poboljšava aktivnost moždanih ćelija i odlaže njihovo starenje.

 

U Crnoj Gori živi preko 80 000 osoba starijih od 65 godina, a procjenjuje se da će do 2050.godine četvrtina stanovništva u našoj zemlji imati više od 65 godina. Istraživanja pokazuju da su stari u Crnoj Gori osjetljiva grupa i da im zbog problema kao što su loše zdravlje, a često i nemogućnost da brinu sami o sebi, treba posvetiti posebnu pažnju. Societe Generale banka Montenegro je ovom akcijom, željela da pruži svoj doprinos obilježavanju Međunarodnog dana starih.

 

O Societe Generale banci Montenegro

 

Societe Generale banka Montenegro je dio Societe Generale Grupe. Kroz široku mrežu poslovnica širom Crne Gore, Societe Generale banka Montenegro nudi kompletnu paletu bankarskih usluga građanima i pravnim licima. Banka je osvojila nekoliko međunarodnih i nacionalnih nagrada i priznanja, među kojima su tri proglašenja časopisa The Banker, u izdanju Financial Times Group-e u Londonu, za Banku godine u Crnoj Gori,  2012,  2014. i 2015. godine, kao i tri Nagrade za izuzetnost 2012,2015. I 2016. godine koju dodjeljuje ugledni finansijski magazin Euromoney. Uprava Agencije za izbor najboljeg menadžera i kompanije BiH, jugoistočne i srednje Europe proglasila je Societe Generale banku Montenegro, u julu 2013. godine, za najuspješniju banku u regiji. Nagradu za filantropiju ISKRA, koju dodjeljuje Fond za aktivno građanstvo, Banka je dobila tri puta:  2011. godine, za doprinos inkluzivnom obrazovanju, 2012. za doprinos na nacionalnom nivou i 2015. godine za korporativnu filantropiju. U 2015. godini, dobila je i glavnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje od Privredne komore Crne Gore.

 

O Societe Generale Grupi

 

Societe Generale je jedna od najvećih evropskih finansijskih grupa. Zasnovana na univerzalnom bankarskom  modelu poslovanja, Grupa udružuje finansijsku stabilnost sa strategijom održivog razvoja, a cilj joj je da bude banka za primjer u odnosima sa svojim klijentima, da bude prepoznata na svojim  tržištima i birana zbog kvaliteta i posvećenosti svojih timova.

Tokom 150 godina njenog postojanja, Societe Generale je igrala ključnu ulogu u ekonomiji. Sa više od 145.000 zaposlenih i sjedištem u 66 zemalja, dnevno uslužujemo 31 milion klijenata širom svijeta. Timovi Societe Generale-a nude savjete i usluge pojedincima, korporativnim i institucionalnim klijentima u tri suštinske oblasti poslovanja:

  • Bankarstvo za stanovništvo u Francuskoj sa Societe Generale poslovnom mrežom, Credit du Nord i Boursorama, nudi sveobuhvatne višekanalne finansijske usluge uz najsavremenija digitalna rješenja;
  • Međunarodno bankarstvo, finansijske usluge i osiguranje sa prisustvom u rastućim ekonomijama i vodećim specijalizovanim poslovima;
  • Korporativno i investiciono bankarstvo, privatno bankarstvo i upravljanje imovinom i hartijama od vrijednosti, sa prepoznatom ekspertizom, najboljim međunarodnim pozicijama i integrisanim rješenjima.

Societe Generale je uključena u glavne društveno odgovorne investicione indekse: Dow Jones Sustainability Index (Evropa), FTSE4Good (na Globalnom nivou i za Evropu), Euronext Vigeo (svijet, Evropa, Eurozona i Francuska), ESI Excellence (Evropa) iz Ethibel-a i 4 STOXX ESG vodećih indeksa.