Zavrseno Omladinsko prvenstvo svijeta u šahu za slijepe i slabovide

Rezultate, parove, raznu statistiku, mozete pogledati ovdje …

KONACNA TABELA

Rk. SNo Name FED Rtg Pts.  TB1  TB2  TB3
1 1 FM Dimic Pavle SRB 2305 8.0 40.5 43.5 7
2 2 Czajkowski Adam POL 2073 8.0 39.5 40.0 7
3 3 Eichstaedt Mirko GER 1997 7.5 40.5 43.0 7
4 4 Adiyaman Rene GER 1834 6.0 43.0 43.5 6
5 6 Koumtzis Argirios GRE 1770 5.0 44.5 45.0 4
6 12 Danilchenko Dmitrij UKR 1856 4.5 40.0 42.5 3
7 10 Soundarya Kumar Pradhan IND 1547 4.5 39.0 39.5 2
8 11 Prachurya Kumar Pradhan IND 1520 4.5 38.0 38.5 3
9 5 Diaz De La Guia Luis ESP 1793 4.0 33.0 33.5 3
10 8 Tikhonov Rostislav RUS 1626 3.5 44.5 47.0 1
11 7 Garanin Danil RUS 1719 3.5 35.0 35.5 1
12 9 Mendez Manturano Eduardo ESP 1583 3.0 36.0 36.5 1
13 13 Ramović Mirnes MNE 0 1.0 37.0 39.5 0

Danas je završeno Omladinsko svjetsko prvenstvo za slijepe i slabovide u šahu.U uzbudljivoj završnici turnira slavio je glavni favorit FM Pavle Dimić iz Srbije koji je u posljednjem kolu savladao predstavnika Španije.Takođe u posljednjem kolu slavio je i Poljak Čajkovski Adam te je pobjednika prvenstva odlučio dodatni kriterij tzv. Srednji Buholc.Treće mjesto pripalo je predstavniku Njemačke Mirku Eichstaedt. Inače, turnir je protekao u fer i korektnoj borbi i odigran u izvanrednim uslovima u hotelu “Aurel”.
FA Popović Mladen, glavni sudija-


27.08.2015. godine

Odigrano je osmo kolo IBCA Omladinskog prvenstva svijeta u sahu. Na prvoj tabli, FM Dimic, zahvatio je inicijativu, i stekao prednost u partiji sa Indijcem Kumar Pradhanom. Medjutim FM Dimic je precijenio svoju poziciju, pa je usao sa kvalitetom manje u zavrsnicu, za koju je mislio da je dobijena, ali je Indijac na kraju pronasao put do podjele plijena. Kiks lidera iskoristio je Poljak Czajkowski, koji je sigurnom igrom dosao do pobjede, i izjednacio se na vrhu tabele sa predstavnikom Srbije, sa po 7 poena.

Sjutra je na programu posljednje kolo, koje ce poceti ranije, u 9.30h.

26.08.2015. godine
Poslije sedmog kola IBCA Omladinskog prvenstva svijeta u sahu stanje na tabeli je nepromijenjeno. Predstavnik Srbije, FM Dimic sigurnom igrom i danas je zabiljezio cijeli poen, i samouvjereno koraca tituli svjetskog omladinskog prvaka. U stopu ga prati Poljak Czajkowski, koji poslije sedam odigranih kola ima 6 poena, pola poena manje od lidera turnira. Treba istaci i igre Njemca Eichstaedt Mirka koji sigurno grabi ka osvajanju medalje.

Sjutra je na programu predposljednje kolo u kojem ce dvojica prvoplasiranih voditi bijele figure. FM DImica ocekuje borba protiv Kumar Pradhana, dok ce Czajkowski igrati sa Mendez Manturanom.

25.08.2015. godine
Odigrano je šesto kolo IBCA Omladinskog prvenstva svijeta u šahu.Na prvoj tabli Fide majstor iz Srbije Dimić Pavle ostvario je pobjedu nad dvanaestogodišnjim predstavnikom Rusije Danilchenko Dmitrijem u varijanti kraljeve indijke čime se primakao za još jedan važan korak ka tituli.Na drugoj tabli takođe vrlo važnu pobjedu ostvario je Poljak Czajkowski Adam nad Grkom Koumitsiz Argirios u pirčevoj odbrani.

Sjutra je na programu sedmo kolo. Na prvoj tabli sastace se lider FM Dimic Pavle sa Rusom Tikhonov Rostislavom.

24.08.2015. godine
Odigrano je peto kolo IBCA Omladinskog prvenstva svijeta u sahu. U derbiju kola, na prvoj tabli, predstavnik Srbije FM Pavle Dimic savladao je bijelim figurama Njemca Eichstaedt Mirka u slovenskoj odbrani. U ranoj fazi partije FM Dimic je zahvatio veliku inicijativu sto je rezultiralo osvajanjem jednog pjesaka. Stecenu prednost bijeli je rutinski realizovao. Ovom pobjedom FM Dimic se osamio na celu tabelu sa 4.5 poena. Na drugoj ploci, Poljak Czajkowski crnim figurama u Paulsenoj varijanti sicilijanke osvojio cijeli poen u duelu sa Njemcem Adiyman Reneom. Poljak se sada nalayi usamljen na drugom mjestu sa pola poena manje od lidera.

Sjutra je na programu sesto kolo. Na prvoj tabli sastace se lider FM Dimic sa najmladjim ucesnikom turnira Danilchenkom, koji ce voditi bijele figure.

23.08.2015. godine
Danas je odigrano cetvrto kolo IBCA Omladinskog prvenstva svijeta u sahu. Na prvoj tabli (Czajkowski – Eichstaedt), igrano je lovcevo otvaranje, vidjena je velika borba u izuzetno ostrim pozicijama, a suparnici su se usaglasili na podjelu plijena u dalekoj zavrsnici. NA drugoj tabli vidjena je takodje velika borba, u kraljevoj-indijci, u kojoj se na kraju bolje snasao predstavnik Srbije FM Dimic koji je odnio cijeli poen.

Poslije cetiri odigrana kola u vrhu tabele je velika guzva. Trenutno vode FM Dimic i Njemac Eichstaedt sa po 3.5 poena. Njih dvojica sjutra ce na prvoj tabli ukrstiti koplja. U stopu ih prate Njemac Adiyman i Poljak Czajkowski koji imaju po 3 poena, i sastace se na drugoj tabli u petom kolu.

22.08.2015. godine
Danas je odigrano trece kolo IBCA juniorskog prvenstva svijeta u sahu. U derbiju kola vidjena je velika borba izmedju FM Dimica iz Srbije koji je vodio bijele figure i Poljaka Czajkowskog. Partija je poslije velikih uzbudjenja zavrsena remijem u dalekoj zavrsnici lakih figura. Partija dana ipak je bila na drugoj tabli. Poslije gotovo pet sati igre Njemac Mirko Eichstaedt slavio je bijelim figurama protiv Indijca Prachyra Kumar Pradhana. Njemac je jedini igrac na turniru sa stoprocentnim ucinkom, i trenutno je usamljen na celu tabele.

FA Mladen Popovic, glavni sudija

21.08.2015. god.
Odigrano je drugo kolo Omladinskog prvenstva svijeta za slijepe i slabovide. I u drugom kolu su vidjene izvanredne borbe. FM Dimic, prvi favorit na turniru nadigrao je predstavnika Njemacke Rene Adiymana u karo kanu, varijanti izmjene. Crnogorski predstavnik, Mirnes Ramovic pretprio je poraz u drugom kolu, u susretu sa izvanrednim Poljakom Adamom Czajkowskim.

Sjutra, u trecem kolu, na prvoj tabli igra se derbi turnira, sudeci prema do sad prikazanom. Koplja ce ukrstiti FM Dimic i Poljak Czajkowski.

20.08.2015. god.
Danas je pocelo Omladinsko prvenstvo svijeta u sahu za slijepe i slabovide, u Podgorici, u hotelu Aurel. Turnir su otvorili predsjednik Udruzenja slijepih Crne Gore g. Goran Macanovic koji se biranim rijecima zahvalio sto je cast da organizuje ovogodisnje prvenstvo svijeta pripala Crnoj Gori. Na otvaranju su govorili i Igor Vusurovic, direktor Uprave za sport i mlade Crne Gore i Nela Savkovic-Vukcevic ispred Sekretarijata za sport Glavnog grada i Beutelhoff Ludwig, predsjedink Svjetske asocijacije slijepih. Otvaranju je prisustvovala i Angelina Vukovic predsjednica Sahovskog saveza Crne Gore. U prvom kolu vidjene su velike borbe, i kolo je zavrseno poslije cetiri i po sata igre, bez remija. Glavni favorit turnira, igrac sa najboljim rejtingom FM Pavle Dimic vec u otvaranju nadigrao je svog rivala i rutinski realizovao stecenu prednost. Takodje, zanimljiva partija bila je Indijca Kumar Pradhana i Njemca Adiyman Renea u kojoj je njemacki predstavnik izvanrednim kombinacijama dosao do cijelog poena. Jedini predstavnik domacina, Mirnes Ramovic, u prvom kolu je bio slobodan.

FA Mladen Popovic, glavni sudija