VI festival CKM u Nikšiću

U subotu 12.09.2015.god. u 17h na trgu Slobode u Nikšiću u prijatnoj ljetnoj večeri održan je VI festival sporta i zabave u odličnoj organizaciji Crnogorske kulturne mreže ( CKM ). U prvom dijelu ove kulturno-sportske i turističke manifestacije bila su takmičenja u šahu, rukometu, fudbalu, odbojci, biciklizmu, krosu, duatlonu, džudou itd. U drugom dijelu su nastupili plesne grupe, recitatori, pjevači i muzičari do kasno u noć. Nastupilo je više stotina sportista svih uzrasta u prisustvu više hiljada navijača i gledalaca. Zapazili smo i veći broj stranih turista nego obično.

Šahovski turnir je održan uz gostoprimstvo Propaganda bara i tehničku organizaciju OŠK“Trebjesa“ iz Nikšića. Nastupilo je 18 mladih šahista u 7 kola i tempom 10 minuta po igraču. Turnir je bio borben i neizvjestan do zadnjeg kola, a šahisti i publika korektni.

Troje prvoplasiranih su dobili medalje, najbolji u kategoriji i pehar.

Plasmani su bili sledeći:

U kategoriji pionirki :

  1. Mandić Teodora ŠK“Mimoza“- Tivat
  2. Mandić Anastasija    OŠK“Trebjesa“- Nikšić
  3. Tomić Sanja              OŠK“Trebjesa“- Nikšić

 

U kategoriji pionira :

  1. Kovačević Dragoljub ŠK“Nikšić“- Nikšić
  2. Lješković Luka           OŠK“Trebjesa“- Nikšić
  3. Draganić Petar          OŠK“Trebjesa“- Nikšić

 

U kategoriji omladinaca:

  1. Mandić Stefan      ŠK“Mimoza“- Tivat
  2. Pekić Momčilo      OŠK“Trebjesa“- Nikšić
  3. Šupić Ivan             OŠK“Trebjesa“- Nikšić

Prikazan je dobar šah jer su se mladi šahisti pripremali tokom ljeta za prvenstvena takmičenja koja im predstoje. Više informacija o aktivnosti OŠK“Trebjesa“- Nikšić na sajtu kluba http://sahovskiklubtrebjesa.weebly.com/           

Fide trainer DI  Mandić Branko