ZAVRŠENA DRUGA CRNOGORSKA LIGA U ŠAHU – Berane i Ibar novi prvoligaši

REZULTATI/TABELA/STATISTIKA »»»

Rk. Team 1 2 3 4 5 6 7  TB1  TB2  TB3
1 Berane  * 5 3 5 5 11 27,0 0
2 Ibar 1  * 4 3 6 9 23,0 0
3 Gambit 3 2  * 4 9 20,5 0
4 Brskovo 1 3  * 4 6 7 20,0 0
5 Zora 1  * 3 3 2 13,5 0
6 Komovi 2 2 3  * 3 2 13,0 0
7 Jezero 0 0 3 3  * 2 9,0 0

Hotel „Il Sole“, Berane, 9 – 11. oktobar 2015.

Berane i Ibar novi prvoligaši

  ŠK BeraneU beranskom hotelu Il Sole odigran je drugi, završni vikend Druge Crnogorske lige u šahu odnosno peto, šesto i sedmo kolo. Novi prvoligaši postali su ŠK Berane iz Berana  i ŠK Ibar iz Rožaja. Beranci su bili ubjedljivo najbolja ekipa i imali su samo jedan neriješen meč protiv lokalnog rivala ŠK Gambit. Oni su jedina ekipa za koju je nastupila i jedna dama – reprezentativka Nina Delević. Na diobi drugog i trećeg mjesta našli su se sa istim brojem meč bodova ŠK Ibar i ŠK Gambit iz Berana. Po dodatnim kriterijumima, odnosno većem broju  poena drugi je ŠK Ibar.Pehari za prve tri ekipe

Pobjednicka ekipaUslovi za igru bili su dobri a sudili su Mitar Vučinić i Zoran Peruničić.

 

 

 

13.09.2015. godine

Četvrto kolo Druge crnogorske lige je proteklo u znaku beranskih klubova ali i velike borbenosti. U sva tri meča zabilježen je samo jedan remi. Berane je opravdalo ulogu favorita i visoko porazilo Ibar sa 5-1. Pojačanje Beranaca, internacionalni majstor Dušan Sekulić pobjedio je na prvoj tabli ismeta Skenderovića koji je do sada imao stopostotni učinak. Gambit je nakon velike borbe savladao Brskovo minimalnim rezultatom pobjedama na prve tri table. U trećem duelu Zora i Jezero su igrali neriješeno ali sa svim odlučenim partijama. Slobodna je bila ekipa Komova.

Nakon prvog dijela takmičenja vode Ibar i Brskovo sa 6 poena a prati ih Berane sa bodom ali i mečom manje. Ovo su ekipe koje su najavile borbu za prva dva mjesta.

Sudili su autoritativno Mitar Vučinić i Zoran Peruničić.

12.09.2015. godine

Danas su igrana dva kola i osim miroljubivog beranskog derbija svi mečevi su bili veoma borbeni. Na čelu tabele nalaze se Brskovo i Ibar sa sve tri pobjede  a predvode ih Zoran Ćetković i Ismet Skenderović sa maksimalnim učinkom.

U derbiju trećeg kola Ibar je bio bolji od Gambita a Brskovo je minimalnim rezultatom pobijedilo Zoru.

11.09.2015. godine
U sjajnim uslovima Hotela „Il Sole“ u Beranama je startovala II crnogorska liga u šahu. Učestvuje 7 ekipa.Ovog vikenda igraće se četiri kola.

Takmičenje je otvorio i  u ime lokalne uprave učesnike pozdravio Zoran Jojić, Sekretar Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO Opštine Berane.

Na startu su viđene izuzetno borbeni mečevi i  tri visoke pobjede. Teško je odrediti favorite za ulazak u Prvu ligu ali bar po sastavu izdvaja se

ekipa ŠK Berane.

Sjutra se igra dupli program – drugo i treće kolo a u drugom kolu je i beranski derbi  Gambit – Berane.