Simultanka IM Kontić Đorđija

U okviru priprema za predstojeća prvenstvena takmičenja: ekipno pionirsko Crne Gore  i prvenstva Crne Gore za mlade u rapidu, u utorak 3 novembra 2015. godine sa početkom u 18h i 30 min do 22h i 30 min, u izvanrednim prostorijama najstarijeg gradskog kluba ŠK “Nikšić“ u organizaciji OŠK “Trebjesa“, održao je simultanku IM Kontić Đorđije, popularni Đoša, član ŠK “Elektroprivreda“, ovogodišnjeg pobjednika kupa Crne Gore. IM Kontić Đorđije je i do sada održavao simultanke i rado daje savjete mladim šahistima. Simultanku je održao na 10 tabli, a učesnici su pisali poteze. Simultanka je privukla pažnju šahovskih ljubitelja i šahovskih zvaničnika.

Omladinci i pioniri OŠK “Trebjesa“ koji su nastupili: Tasovac Božo, Mandić Anastasija, Mandić Branko, Dendić Danilo, Draganić Petar, Pekić Momčilo, Mandić Stefan, Dendić Milan, Šupić Ivan i Lješković Luka, a značajan broj članova kluba nije mogao prisustvovati zbog bolesti, obaveza i udaljenosti. Partije su bile naporne i borbene, što je IM Kontić Đorđije i najavio, a to se vidi i po tome što je simultanka trajala puna 4 sata. Svih deset mladih šahista su registrovani u ŠSCG, imaju fide identifikacione brojeve, a šestoro rapid rejting od 1450 do 1980..

           Simultanci je prisustvovao Vito Lekić, legenda Nikšićkog šaha, šahovski učitelj nekih učesnika simultanke i IM Kontić Đorđija. Takođe je svo vrijeme sa nama proveo i sekretar ŠK“Nikšić“, sada penzionisani profesor matematike čiji su učenici OŠ“Braća Labudović“, ovogodišnji i prošlogodišnji prvaci Crne Gore na školskoj Olimpijadi u Baru.

Najveći otpor IM Kontić Đorđiju su pružili prvokategornici Šupić Ivan, Lješković Luka i Mandić Stefan, uz njegovu konstataciju da su u odnosu na prethodnu simultanku svi učesnici napredovali, a pojedini ispustili remije nepreciznom igrom u završnici.

           Više o ovom događaju i aktivnostima i značajnim uspjesima  ovog mladog amaterskog perspektivnog omladinskog sportskog kolektiva mogu se vidjeti na sajtu kluba: http://sahovskiklubtrebjesa.weebly.com/ ili na Google ukucavanjem Omladinski šahovski klub “Trebjesa“- Nikšić, Boan i Gornja Bukovica.

Branko Mandić