Simultanka IM Kontić Đorđija

 

U okviru  priprema pred  jesenji dio Ekipne pionirske lige Crne Gore i Blic i Rapid prvenstva Crne Gore za mlade, kao i više puta do sada našem pozivu se odazvao Internacionalni  Majstor Kontić Đorđije. U inspirativnom ambijentu 12 mladih šahista su u subotu 17.11.2018.g. od 12h do 15h30min sticali nova znanja i vještine ove drevne igre.

Igrači su bili podijeljeni u dvije grupe; pionirke i pioniri: Lalatović Nikolina i Mandić Anastasija, Dendići Milan i Danilo, Čurovići Milan i Dragan. Uz Jocović Vladimira najboljeg pionira kluba, Ašanin Gvozdena i Bulatović Ognjena koji nijesu mogli doći zbog udaljenosti, predstavljaće 8 najboljih pionira na predstojećem Ekipnom prvenstvu u Podgorici od 23 do 25. Novembra 2018.g. Poslednjih pet pomenutih su na Školskoj Olimpijadi Crne Gore osvojili treće mjesto kao učenici OŠ“Bogdan Kotlica“ iz Boana, Šavnik.

Drugu grupu su sačinjavali omladinka Teodora Mandić i omladinci: Lješković Luka, Kankaraš Milutin, Mandić Stefan i Pekić Momčilo.

Simultanku je otvorio legenda Nikšićkog šaha Vito Lekić, a kratka upustva prije početka i u toku igre Branko Mandić, jer su svi učestvovali do sada na nekom od državnih prvenstava.

U jesenjem dijelu pioniri OŠK“Trebjese“ će pokušati da se domognu jedne od medalja jer su u proljećnjem dijelu bili na četvrtom mjestu sa jedim bodom zaostatka.