Otvoreno brzopotezno prvenstvo Nikšića

U Nikšiću 15.09.2018.g. u Sportskom centru sa početkom u 11h održano je otvoreno blic  prvenstvo Nikšića. Turnir je otvorio direktor ŠK“Nikšić“ Branko Bojičić. Učesnici su minutom ćutanja odali poštu rano preminulom prof. Dr Blagoju Ceroviću, šahovskom radniku čiji je doprinos crnogorskom šahu ogroman. Ova činjenica je sigurno bitno uticala da je turnir protekao bez ikakvih problema za sudije Teodoru i Branka Mandića.

Odigrano je 7 kola sa 10 min po igraču (detaljnije se može naći na chessresults-u). Prvo mjesto je pripalo našim sugrađanima FM Aleksandru Tomiću članu ŠK“Crnogorac“iz Cetinja i IM Predragu Nikaču članu ŠK“Budućnost“iz Podgorice, ali je buholc bio na strani Tomića. Sa 5 poena treće i četvrto mjesto je pripalo FM Sarić Igoru i Draganić Veljku, članovima ŠK“Nikšić“, ali je Sarić takođe imao bolji buholc. Sa 4,5 poena bili su Milović Jovan, Đukanović Mitar i Kisić Božidar, ali je peto mjesto pripalo Miloviću, koliko je bilo skromnih novčanih nagrada. Među nagrađenima se našla i 11-to godišnja Anastasija Mandić kao najmlađi učesnik sa 3 poena i najboljim poboljšanjem rejtinga na turniru sa 31 poenom. Učestvovalo je 26 šahista, iako je bilo u toku Amatersko prvenstvo Crne Gore. Mladi igrači su napravili neka iznenađenja, ali u ukupnom plasmanu najbolje plasirani je bio Anđelić Đorđije sa devetim mjestom i 4 poena.

Utisak je da mladi igrači igraju sve bolje i potvrđuje se činjenica da je Nikšić još uvijek rasadnik šahovskih talenata.

 

Izvještaj poslao: Branko Mandić