ZAVRŠEN MEĐUNARODNI ŠAHOVSKI OPEN TURNIR “PETROVAC 2015”

petrovacSlider

REZULTATI/TABELA/STATISTIKA »»»

PGN/VIEWER  01 02 03 04  05  06 07 08 09
FOTO GALERIJA  01 02 03 04 05 ZATVARANJE

 

14.05.2015. VOVK POBJEDNIK ĐUKIĆ DRUGI

Tijana Blagojević velemajstor
Partijama devetog kola i svečanim uručenjem nagrada, u Petrovcu je, u prelijepom hotelu Vile Oliva, završen  Međunarodni šahovski  open turnir  PETROVAC 2015. I deveto kolo je bilo uzbudljivo i neizvjesno. Baranko Damljanović je dugo pokušavao da slomi otpor lidera koji se precizno branio i partije je završena remijem. Više »»»

13.05.2015. Sjajna igra crnogorskih šahista
Osmo kolo počeo je je brzim remijem između dva glavna favorita, velamajstora iz Ukrajine Yurija Vovka i Martina Kravtsiva kao i velemajstora Antića i Tadića. U svim ostalim partijama igralo se do krajnjih granica i kolo je proteklo u znaku crnogorskih šahista. Blistala je i večeras Tijana Blagojević. Ona je u sjajnom stilu pobjedila iskusnog velemajstora Emira Dizdarevića. Ovom pobjedom Tijana je skoro sigurno postala naš prvi ženski velemajstor. Više »»»

12.05.2015. Velike borbe u finišu
Međunarodni šahovski  open turnir PETROVAC 2015 ušao je u završnu fazu ali borbenost ne popušta. Vodeći Vovk je dugo pokušavao da slomi otpor slovenačkog velemajstora Šebenika koji se precizno branio i remizirao završnicu lovca protiv topa. Naš šampion Nikola Đukić  je nakon velike borbe pobjedio Branka Damljanovića i primakao se vodećem na pola poena. Više »»»

11.05.2015. Vovk u vođstvu
Međunarodnom šahovskom open turniru PETROVAC 2015 ušao je u drugu polovinu. Danas su odigrane partije petog i šestog kola. Yuru Vovk se sa dvije pobjede učvrstio na vrhu a sa pola poena manje prate ga Dražić i Šebenik. Od naših šahista blistala je Tijana Blagojević. Ona je danas u sjajnom stilu pobjedila internacionalnog majstora Branka Stanojevića i velemajstora Nebojšu Nikčevića i sa 4 poena nalazi se odmah iza vodećih igrača. Više »»»

10.05.2015 Vovk bolji od Dražića
Na Međunarodnom šahovskom  open turniru PETROVAC 2015 borbenost nije popuštala ni u četvrtom kolu. Skoro na svim tablama vođene su bespoštedne borbe. U derbiju na prvoj tabli Siniša Dražić je dugo odolijevao Vovku koji je pokušavao da  realizuje nešto bolju poziciju u završnici. Više »»»

09.05.2015. Dražić poveo trku
Danas je na Međunarodnom šahovskom open turniru PETROVAC 2015 na programu bilo duplo kolo – igrale su se partije drugog i trećeg kola. Osnovno obolježje današnjih borbi je izuzetna borbenost svih učesnika. Više »»»

08.05.2015  POČEO MEĐUNARODNI ŠAHOVSKI  OPEN TURNIR PETROVAC 2015
Danas je u Hotelu Vile Oliva u Petrovcu počeo Međunarodni šahovski open turnir Petrovac 2015 godine. U prisustvu velikog broja šahista i ljubitelja šaha, medija i predstavnika Uprave za mlade i  sport  i  Crnogorskog olimpijskog komiteta turnir je svečano otvorila Anja Zečević, menadžer Klinike Optimal koja je generalni sponzor ovog turnira. Ona je simbolično  odigrala prvi potez u partiji u kojoj se četvorostruki prvak Crne Gore Predrag Nikač suprostavio najvećem favoritu na turniru ukrajinskom velemajstoru Juriju Vovku. Više »»»

Više inforamcija o smještaju možete naći na adresi vileoliva.com/

Raspis »»»
Raspis (EN) »»»