Izvještaj sa brzopoteznog turnira „GRAHOVO 2016“

Zajedničkom inicijativom čelnika šahovskog kluba „Kotor“ i vlasnika restorana „Stara kuća“ Ranka Jelušića ostvareno  je lijepo druženje i viteško nadmetanje šahista sedam klubova iz tri susjedne države. Brzopotezni turnir „Grahovo 2016“, odigran na lokaciji lako dostupnoj svima, okupio je 28 takmičara iz regiona.

U ekipnoj konkurenciji su nakon kvalifikacionog dijela formirane finalna i utješna grupa. Redoslijed je na kraju bio slijedeći:

  1. ELEKTROPRIVREDA (Nikšić)
  2. CRNOGORAC (Cetinje)
  3. KOTOR
  4. HERCEG NOVI
  5. MIMOZA (Tivat)
  6. DUBROVNIK
  7. HERCEGOVAC (Bileća)

U ekipi kojoj je pripao pobjednički pehar i novčana nagrada nastupili su internacionalni majstori Boro Miljanić, Đorđe Kontić i Marko Krivokapić i fide majstor Jovan Milović.

 


Naslov pobjednika u pojedinačnoj konkurenciji, pehar i novčanu nagradu osvojio je Boro Miljanić iz “Elektroprivrede”.  Ostale nagrade dodijeljene su: Božu Mariću iz “Kotora” (2. mjesto), Marku Krivokapiću iz “Elektroprivrede” (3. mjesto) i pobjedniku utješne grupe Draganu Popadiću  iz “Mimoze”.

Takmičenju su  kao gosti prisustvovali  potpredsjednik Opštine Nikšić Radoš Šućur,  predsjednik Šahovskog saveza Crne Gore Radojica Grba i  legendarni višestruki crnogorski šampion majstor Momčilo Ćetković.   Oni su svečano otvorili turnir, a u ime organizatora šahiste je pozdravio predsjednik šahovskog kluba “Kotor” Veselin Salamadija.

Ulogu domaćina uzorno je obavio vlasnik restorana “Stara kuća” Ranko Jelušić, koji je u pauzi priredio ručak za sve šahiste i goste turnira.

Turnir su  uspješno vodili šahovske sudije Goran Vukadinović i Pavle Orbović.