EKIPNI KUP ŠAHOVSKOG SAVEZA CRNE GORE 2015 – RASPIS

Raspis

Takmičenje se igra po Kup sistemu, baziranom na broju 16 ekipa, kao putujući, izuzev polufinala i finala koji će se odigrati na jednom mjestu.

Ekipe nastupaju na 4 (četiri) table, a svaka ekipa može prijaviti u osnovnom sastavu najviše 8 (osam) igrača. Osnovni sastavi se prijavljuju po slobodnom izboru, bez obzira na titulu, kategoriju ili rejting. Za ekipu u jednom meču može nastupiti i 1 (jedan) igrač van liste MNE.

Pravo učešća u Ekipnom Kupu ŠSCG imaju svi šahovski klubovi registrovani kod ŠSCG za 2015. godinu.

Tempo igre je 2 (dva) časa za 40 poteza + 30 minuta do kraja partije (po igraču) što znači da seansa traje najviše 5 (pet) časova. Ovaj tempo primjenjivaće se u I, II  i III kolu. U polufinalu i finalu Kupa ŠSCG tempo igre će biti 90 minuta za 40 poteza + 30 minuta do kraja partije uz bonifikaciju od 30 sekundi za svaki odigrani potez, počev od prvog poteza.

Ukoliko se prijavi više od 16 ekipa, igraće se kvalifikacioni mečevi za plasman u 16 ekipa i to 29. marta 2014. godine, kada je predviđeno I kolo. Ukoliko se prijavi 16 ili manje ekipa takmičenje će početi 05. aprila 2014. godine.

Raspored takmičenja:

29. marta 2014. (nedjelja) I kolo 13,00 h
5. april 2014. (nedjelja) II kolo 13,00 h
19. april 2014. (nedjelja) III kolo 13,00 h
25. april 2014. (subota) polufinale
26. april 2014. (nedjelja) finale

Svi mečevi koji se igraju kao putujući, igraju se u 13,00 časova.

Prijave za učešće sa osnovnim sastavom dostavljaju se kancelariji ŠSCG, najkasnije do 19. marta 2015. godine do 14,00 časova, lično, na E-mail office@sahcg.me ili putem pošte Šahovski savez Crne Gore ul. “4 jula” 37 Podgorica.

Način žrebanja:

Ekipe će biti svrstane u Turnirsku tabelu prema prosječnom rejtingu četiri najbolje rejtingovana prijavljena igrača u koje se računa i jedan prijavljeni igrač van MNE liste.

I kolo

Ukoliko se prijavi više od 16 ekipa, igraće se kvalifikacioni mečevi poslednje plasiranih ekipa iz turnirske tabele Ekipnog Kupa ŠSCG da se broj svede na 16 ekipa.

II kolo

Kada se broj ekipa svede na 16, ekipe će se podijeliti u dvije grupe. Jednu grupu će sačinjavati 8 ekipa rangiranih od prvog do osmog mjesta a drugu grupu će sačinjavati ekipe rangirane od devetog do šesnaestog mjesta. Nakon toga vršiće se klasično izvlačenje iz prve i druge grupe naizmjenično. Domaćin u ovom kolu bi bile ekipe iz druge grupe (slabije rangirane ekipe).

III kolo

Kada se broj ekipa svede na 8, ekipe će se podijeliti u dvije grupe. Jednu grupu će sačinjavati 4 ekipe rangirane od prvog do četvrtog mjesta a drugu grupu će sačinjavati 4 ekipe rangirane od petog do osmog mjesta. Nakon toga vršiće se klasično izvlačenje iz prve i druge grupe naizmjenično. Domaćini bi bile prvoizvučene ekipe ukoliko nijesu bili domaćini u prethodnom kolu. Ukoliko su obje ekipe bile domaćini u prethodnom kolu, prvoizabrana ekipa biće domaćin u ovom III kolu.

 IV i V kolo

Igra se na jednom mjestu, žrebanje, u okviru jedne grupe, bi se obavilo na licu mjesta (a može i ranije) uz važenje klauzule za domaćina iz III kola.

Domaćina finalnog dijela odrediće Šahovski savez Crne Gore nakon konsultacija sa učesnicima finalnog takmičenja.

Nakon završetka prijava i izvršenog žrebanja, sve ekipe će blagovremeno biti obaviještene.

Obaveze domaćina:

-domaća ekipa dužna je obezbijediti sve neophodne uslove za normalno održavanje meča.

– uslovnu prostoriju za održavanje meča, sa dovoljno prostora za igrače i publiku

– neophodne rekvizite (4 šahovska ispravna sata+1 rezervni, 4 šah. garniture + 1 rezervna

– formulare za pisanje poteza u partiji

– formular za prijave ekipa i zapisnik meča

– domaćin je dužan da izmiri sudijsku taksu koja za meč iznosi 25 €, kao i putne troškove

delegiranom sudiji.

– za vrijeme održavanja meča nije dozvoljeno konzumiranje alkohola u sali za igru

Napomena:

Svaki delegirani sudija biće ovlašćen od strane ŠSCG da ne dozvoli odigravanje meča ukoliko nijesu ispunjeni ovi uslovi a protiv kluba i ovlaštenog lica da podnese prijavu

 

Raspis možete preuzeti u pdf formatu »»»

 

Podgorica, 04. 03. 2015. godine

Generalni sekretar

Boro Miljanić, 069-541-137