Blažo Kalezić pobjednik turnira «Vitomir Vito Nikolić»

Odigran Šahovski open turnir u organizaciji ŠK Omladinac - Budućnost i Restorana Palata-bistro u nedelju u Podgorici

Podgorica 29.05.2016.

 

Na danas održanom Šahovskom open turniru »Vitomir – Vito Nikolić», koji je otvorio gradonačelnik Nikšića Veselin Grbović, učešće je uzelo 40 igrača, a ulogu favorita je potvrdio Internacionalni majstor Blažo Kalezić ( koji inače dugo održava mjesto u prvih 100 svjetskih igrača u brzopoteznom šahu). Kalezić je osvojio 7,5 poena iz 9 partija.

Drugo mjesto je osvojio Fide majstor Sreten Đukanović sa 7 poena, treći je bio Fide majstor Igor Sarić (6,5), a četvrti Velemajstor Dragiša Blagojević (6). Slijede Inter majstor Predrag Nikač (6), Jovan Milović (6), Inter majstor Đorđije Kontić (6), Aleksandar Tomić (6), Fide majstor Vlamir Pajković (6), Veljko Draganić (5.5) itd.  

Turnir je igran u znak sjećanja na velikog crnogorskog pjesnika i šahovskog zaljubljenika u organizaciji Šahovskog kluba “Omladinac-Budućnost” i Restorana Palata – Bistro u Podgorici. Manifestaciju su podržali: Zavod za školstvo, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, Lovćen životna osiguranja, Kompanija «13. Jul Plantaže», Nacionalni Biro osiguravača, piće Bamboos, Prisma-korporativne komunikacije.

Turnir je igran u 9 kola sa tempom igre 5 minuta po igraču, po Fide pravilima za brzopotezni šah i biće rejtingovan. Sudija turnira je Mladen Popović, FIDE arbitar.

Pobjednicima je nagrade, šampionski pehar i medalje, uručio Pavle Goranović, ministar kulture u Vladi Crne Gore.