Bijelo Polje će biti domaćin prvenstva Crne Gore u šahu

Direktor JU Centar za sport i rekreaciju Damjan Knežević, predsjednik Šahovskog saveza Crne Gore Radojica  Grba i osnivač i vlasnik kompanije „ Franca“ Hilmija Franca, potpisali su danas Protokol  o organizaciji  Pojedinačnog  seniorskog prvenstva Crne Gore u šahu, koje će svečano biti otvoreno u petak 24.juna u Bijelom Polju. Potpisivanju Protokola prisustvovao je predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić.

grba 2 1

Predsjednik Žurić  je kazao da je predsjednik Šahovskog saveza  Crne Gore Radjica Grba  inicirao da se ovogodišnje takmičenje  održi u Bijelom Polju.

 

-Vlasnik kompanije  ,, Franca” Hilmija Franca je odmah ponudio svoje učeće u organizaciji ovog događaja u ime svoje kompanije, koja je glavni sponzor, a direktor  Centra za sport i rekreaciju Damjan Knežević je dao veliki doprinos da  dođe do potpisivanja ovog protokola. Planirano je da prvensto počne krajem naredne sedmice, kazao je predsjednik Žurić.

 

Predsjednik Šahovskog saveza Crne Gore Radojica Grba zahvalio se lokalnoj upravi na razumijevanju, koje je imala povodom organizovanja ovog takmičenja.

grba 2 2
-Bijelo Polje je prepoznatljiva šahovska destinacija, koja je dala značajan broj šahovskih imena, a takođe je prepoznatljiva opština po razvoju šaha među mladima. Organizovanje ovog prvenstva na sjeveru Crne Gore ima za cilj da se populariše šah među mlađim kategorijama i da brigom svih nas šah vratimo gdje  mu je mjesto, a to su mladi naraštaji, kazao je Grba.

 

Vlasnik kompanije ,,Franca” Hilmija Franca kazao je da će se potruditi da budu dobri domaćini i da naše vrhunske šahiste dočekaju  na najbolji  način.

 

– Potrudićmo se da se osjećaju u našem gradu kao kod  kuće, kazao je Franca.