ZAVRŠEN ŠAMPIONAT CRNE GORE ZA ŠAHISTKINJE – Druga titula Nikoline Koljević

REZULTATI/TABELA/STATISTIKA

Druga titula Nikoline Koljević

Završen je seniorski šampionat Crne Gore u konkurenciji dama. U konkurenciji sedam igračica prva kroz cilj je prošla Nikolina Koljević.

Mlada Cetinjanka i standardna reprezentativka je sa svih šest pobjeda došla do drugog naslova seniorske prvakinje, nakon što je prvu titulu osvojila 2019. godine.

Koljevićeva, koja je i uspješan student Ekonomskog fakulteta, je bila i prva fovoritkinja, obzirom da prošlogodišnja šampionka i prva igračica na našoj rejting listi, Aleksandra Milović nije branila titulu.

Nakon osvajanja titule nije krila zadovoljstvo: Izuzetno mi je drago što sam po drugi put postala šampionka države, uspjela sam da opravdam ulogu favorita i sa maksimalnom učinkom došla do pehara.

Drugo mjesto sa četiri osvojena poena, pripalo je Mateji Popović, osim poraza u duelu sa Koljevićevom, ona je slavila u tri partiji, a dvije partije je remizirala.

Dodatni kriterijumi su odlučili da bronzana medalja pripadne Nedi Bojović, a četvrto Tari Ivanović, one su imale po 3,5 poena.

Peto mjesto je pripalo Mileni Mosurović, šestom Seleni Zindović, sedmo mladoj pionirki Nastasiji Roganović.

Prvenstvo je igrano u prostorijama ŠK 7. Oktobar u Podgorici koji je i ove godine ugostio naše najbolje šahistkinje u borbi za titulu šampionke države.

Sudijski posao na turniru je obavljao Milan Radonjić, a partije su igrane po klasičnom tempu.

Završetkom ženskog šampionata, Šahovski savez Crne Gore je zaokružio takmičarski kalendar za ovu godinu.


Ženski šampionat u toku

Sedam učesnica se nadmeće za titulu, na seniorskom prevenstvu Crne Gore za žene za 2021. godinu.

Nakon dva kola na čelu tabele je prva favoritkinja turnira, crnogorska reprezentativka Nikolina Koljević, koja ima maksimalan učinak. Koljevićeva, šampionka iz 2019. godine, prva je nositeljka, obzirom da višegodišnja čelna tabla i prošlogodišnja šampionka, Aleksandra Milović ne brani titulu.

Turnir se igra u Podgorici u prostorijama ŠK 7. Oktobar, a sudijski posao na turniru obavlja Milan Radonjić.

Danas su na programu dva kola, a turnir se završava u ponedeljak partijama sedmog kola.