Završeno maratonsko prvenstvo OŠ“Luka Simonović“- Nikšić

26. juna 2019.god. sa početkom u 11h do 14h, uručene su nagrade i održana je simultanka,čime se rad sekcije koju voluntira Mandić Branko, Fide instruktor, nastavlja u septembru, a perspektivniji mladi šahisti nastavljaju proučavanje ljepota šahovske igre u toku raspusta u ŠK Nikšić.

              Interesovanje za šah u ovoj školi je veliko, tako da na početku rada sekcije tradicionalno imamo oko 50-tak polaznika. Pred kraj školske godine na Opštinskom prvenstvu ova sekcija je podijelila prvo mjesto sa OŠ“Ratko Žarić“, ali je jedan remi odlučio prvaka.

              Potom je održana liga škole svak sa svakim u grupi boljih 8 koji su članovi ekipe i slabija grupa koja tek stiče osnovnu šahovsku kulturu i koristi šahovski sat. Pobjednik bolje grupe se tražio između 3 mlada reprezentativca Crne Gore. Pošto je borba bila izjednačena održane su dvije tromeč majstorice između Čurović Dragana trećeplasiranog do 14 godina na Prvenstvu Crne Gore za mlade, Čurović Milana prvaka do 12 godina i Mandić Anastasije koja je na kraju ovog maratonskog prvenstva pobijedila.

              Usled spriječenosti obavezama Direktora škole Spala Gardaševića, diplome i nagrade je uručila zamjenica direktora Despotović Svetlana. Ispred šahovske sekcije, Milan Čurović, putnik na Evropsko za mlade u Bratislavi, Slovačka,  je uručio diplomu gospođi Despotović, koju je sekcija osvojila na Regionalnom prvenstvu Crne Gore. Uprava škole već godinama optimalno podržava rad ove sekcije u kabinetu matematike jednom nedeljno od 17 do 18h i 30min.

              Poslije svečanosti, bivši učenik OŠ“Luka Simonović“, MK Mandić Stefan održao je simultanku za prvu ekipu škole.