Zavrsena 17. liga osnovnih skola Podgorice u šahu

Nakon velike borbe gdje se za svaki poen nadmetalo 11 podgorickih skola na kraju je sasvim zasluzeno slavila OŠ ,,21 MAJ,, ! Druga je bila odlicna ekipa OŠ ,, M.MUSA BURZAN,, sa 17 poena koliko je imala i skola domacin ovogodišnje lige ,,SUTJESKA,, ali sa nesto slabijim dodatnim kriterijumima.


Pored ove tri skole dobre ekipe imale su i skole ,,Maksim Gorki,, i ,,Štampar Makarije,, pa je borba za vrh bila vrlo uzbudljiva i neizvjesna s obzirom da su i ostale ekipe imale solidne pojedince u svojim sastavima.
Najbolji takmicari po tablama bili su:
I tabla – NIKšA DRAGICEVIC sa 9 poena iz 9 odigranih partija (OŠ Maksim Gorki )
II tabla – ANDRIJA KOPRIVICA 9 poena ( OŠ 21 Maj )
III tabla – ALEKSA RADULOVIC 8 poena ( OŠ 21 Maj )
IV tabla – MATIJA POPOVIĆ 9 poena ( OŠ 21 Maj )


Treba istaci svesrdnu pomoc u organizaciji ovogodisnje lige koju je pruzila skola domacin ,, SUTJESKA,, i veliko razumijevanje direktora skole dr Pedje Jovovica kao i nastavnika koji vodi sahovsku sekciju u školi mr Željka Djuričkovića. Ligu je pomogao i ŠSCG.
Nagrade najboljima bice urucene na zajednickom proglasenju koje Sekrearijat organizuje za sve sportove.
Inace, organizatori ovog za Podgoricu važnog takmicenja vec 17 godina su Sekretarijat za kulturu i sport Podgorice i šahovski klub Dijagonale.
Kroz ligu osnovnih skola Podgorice stasavala je i sada igra plejada drzavnih prvaka!
Prisjetimo se samo nekih : Nemanja Vukcevic, Uroš Rašovic, Jovan Jovancevic, Danilo Tošic, Lazar Lukic, Slaven Minic, Dario Alivodic, Andrej Šukovic, Marko Vuckovic, Mateja Popovic, Jana Katnic, Selena Zindovic, Milena Mosurović, Niksa Dragicevic, Luka Drasler, Ilija Milovic, Sofija Milovic, Djordje Žižic, Miloš Svrkota, itd…

Predsjednica ŠK Dijagonale i direktorica Lige Podgorica, 7.maj 2022. RADMILA MILOSEVIC