Završen VI OPEN Trebjese, Stefanu Mandiću zlatna medalja

 

 

Od 18.08 do 24.08.2017.g. u Gimnaziji  “Stojan Cerović“ u Nikšiću u odličnim uslovima održano je otvoreno amatersko prvenstvo OŠK Trebjese za sve uzraste, do rejtinga 2200, u 7 kola, švajcarsko parovanje sa 90 minuta po igraču u konkurenciji 14 šahista. Iako je vani bilo preko 300C u prostoru za igru je bilo svježe i prijatno za igru. Turnir je otvorio Direktor škole Žarko Raičević, koji je šahistima i gostima poželio dobrodošlicu.

Prvo mjesto je pripalo MK Mandić Stefanu iz ŠK Mimoze – Tivat, kao i 44 rejting poena, koji je osvojio 6,5 poena iz 7 kola.

Drugo mjesto i srebrna medalja je pripala MK Kilibardi Mitru iz ŠK Nikšić, sa 5 poena, koliko je imao trećeplasirani MK Vučković Marko iz ŠK Budućnost – Podgorica, ali uz slabije dodatne kriterijume. Ovo takmičenje je dobrodošlo četrnaestogodišnjem Marku, kako je izjavio pred televizijom Nikšić, pred odlazak na Evropsko kadetsko prvenstvo u Rumuniji u Mamaiju na Crnom moru.

Četvrto mjesto i titula najboljeg omladinca pripala je prvokategorniku Lješković Luki iz ŠK Elektroprovreda – Nikšić, sa osvojenih 4,5 poena. Na ovom turniru on je osvojio i 60 rejting poena.

Ostale specijalne nagrade, šahovske knjige dobili su:

  • najmlađi učesnik Anastasija Mandić iz OŠK Trebjesa – Nikšić sa 2,5 poena
  • najstariji učesnik Lakušić Zoran iz ŠK Anpasan – Kolašin, sa 3,5 poena
  • najbolji pionir Jocović Vladimir iz OŠK Trebjesa, sa 2 poena
  • najbolja pionirka Kankaraš Ksenija iz ŠK Budućnost sa 3 poena
  • najbolji šahista iz Gimnazije je Mušikić Andrija sa 2,5 poena
  • najbolja omladinka Mandić Teodora iz ŠK Mimoza – Tivat sa 4 poena i
  • najbolji domaći igrač prvokategornik Pekić Momčilo, OŠK Trebjesa – Nikšić sa 4 poena.

Nagrade je uručio profesor fizike Marko Marojević, koordinator šahovske sekcije u Gimnaziji  “Stojan Cerović“- Nikšić.

Sudije dipl. Ing Đukanović Milinko i ing Mandić Branko su bez problema i bez nadoknade sudili ovaj turnir. Svi učesnici su oslobođeni startnine, a turnir je bio rejtingovan i može se naći na chessresults. Više o uspjesima i aktivnostima OŠK Trebjesa može se naći na sajtu kluba: http://sahovskiklubtrebjesa.weebly.com/   

                         

OŠK Trebjesa, Nikšić