XXVIII Božićni turnir u šahu”ZORAN I VUKO”

REZULTATI /TABELA/STATISTIKA

U organizaciji ŠK”Rudar i porodica Brašanac i Aničić,05.januara 2020.godine,u hotelu “Pljevlja”, održan je  XXVIII BOŽIĆNI TURNIR-MEMORIAL “VUKO I ZORAN”.Na turniru je učestvovao 41 igrač,a osim domaćih igrača, i pored loših vremenskih uslova,učestvovali su igrači iz Novog Pazara,Priboja,Prijepolja,Nikšića,Kolašina i Bijelog Polja.

Na početku turnira,porodice Brašanac i Aničić,kao i sve prisutne,pozdravio je Vidan Jakić,predsjednik ŠK”Rudar”.U ime porodica,obratili su se Branko Brašanac i Aleksa Aničić,koji su kroz prizmu uspomena na svoje oditelje, prisutne podsjetili na,osnivanje,tradiciju i trajanje BOŽIĆNOG TURNIRA. Turnir je otvorio,prigodnim govorom pozdravio sve prisutne,a šahistima,u duhu Božićnih blagdana,poželio sportsko i fer nadmetanje,vlasnik Hotela “Pljevlja”,gospodin Predrag Cvijović.

Poslije devet odigranih kola,prvo mjesto i pobjednički pehar,pripao je Potpara Nikoli, sa osvojenih 7 poena,koliko je imao i drugoplasirani Bujišić Vlastimir. Od trećeg do šestog mjesta,plasirali su se Mušović Armin,Ćirović Miroljub, Šćekić Nenad i Drčelić Sreten, sa 6,5 poena. Sedmo i osmo mjesto zauzeli su Čvorović Marto i Lazarević Zoran sa 6 poena, čime se završava spisak redovnih nagrada.

Specijalne nagrade osvojili su: Vizlina Stanko,najbolje plasirani veteran-5,5 poena; Peković Katarina,najbolje plasirana šahistkinja-4 poena; Krstonijević Stjepan,najbolje plasirani nenagrađeni igrač iz Pljevalja-5 poena i Drašković Aleksandar, najbolje plasirani junior-4 poena.

Predivni ambijent Hotela”Pljevlja”,uz tradicionalnu predusretljivost i gostoprimstvo, kao neodvojivi dio ovog turnira, upotpunili su i potvrdili sliku o prepoznatljivosti ovog turnira među šahistima Pljevalja, Crne Goire i regiona.

Turnir su sudili, Zoran Peruničić FA, glavni sudija i Savo Bakrač.