Vuk Miletić i Mateja Popović pobjednici Omladinskog prvenstva

♟Vuk Miletić i Mateja Popović pobjednici Omladinskog prvenstva

Omladinsko prvenstvo Crne Gore završeno je juče u Podgorici, a nakon pet dana zanimljive borbe titule pobjednika pripale su Vuku Miletiću i Mateji Popović.

U muškoj konkurenciji nastupilo je 36 igrača, igralo se devet kola po švajcarskom sistemu, a najbolji je bio nekadašnji omladinski prvak Vuk Miletić, član nikšićke Elektroprivrede, koji je u godini kada napušta omladinsku konkurenciji ostvario sedam pobjeda i dva remija i potpuno zasluženo prvi prošao kroz cilj. Pola poena zaostatka imao je njegov sugrđanin, a član Mladosti Dragoljub Kovačević. Do bronzane medalje sa 6,5 poena došao je Dino Grbović, član Budućnosti. Na diobi četvrtog mjesta plasirali su se Damjan Dževerdanović iz Kotora i Andrej Račić iz barskog Mornara.

U konkurenciji omladinki nastupilo je devet takmičarki, a prva kroz cilj je prošla braniteljka titule i reprezentativka Mateja Popović sa 7,5 poena. Ona je protivnicima prepustila jedan remi i zasluženo prošla prva kroz cilj. Drugo mjesto pripalo je njenoj klupskoj koleginici iz Budućnosti Katarini Đukić koja je imala 6 poena. Bronzana medalja pripala je mladoj Sofiji Milović iz Elektroprivrede, koja je imala bolje dodatne kriterijume u odnosu na reprezentativku Milenu Mosurović.

Domaćin takmičenja bila je Multimedijalna sala Univerzitetskog sportskog centra, a organizator Šahovski savez, a pokrovitelj Ministarstvo sporta i mladih.

Rezultati: https://chess-results.com/tnr798716.aspx?lan=13

Čestitke pobjednicima i svim učesnicima!