VII Memorijalni turnir “DA IH NE ZABORAVIMO”-Pljevlja 2019

Raspis >>>

U znak sjećanja na preminule pljevaljske šahiste,održan je 24.novembra u predivnom ambijentu hotela “GOLD”u Pljevljima.Na turniru su učestvovala 54 igrača,od kojih više od polovine iz gradova u okruženju:Prijepolja,Priboja,Novog Pazara, Beograda, Požege, Ljiga, Goražda, Bijeljine, Bijelog Polja i Bara.

Učesnike turnira,članove porodica preminulih šahista,kao i brojnu publiku je,u ime ŠK”Rudar”,pozdravio,evocirao uspomene na preminule šahiste i otvorio turnir Krstonijević Stjepan.
Poslije devet odigranih kola,prvo mjesto i pobjednički pehar,kao i prošle godine,pripao je velemajstoru Dejanu Pikuli,sa osvojenih 8 poena.Drugi je bio Suljović Sulejman sa 7 poena,koliko je imao i trećeplasirani Bujišić Vlastimir.Od četvrtog do šestog mjesta plasirali su se Mušović Armin,Dimitrijević Milorad i Knežević Miodrag sa po 6,5 poena,čime se završava spisak nagrađenih igrača po plasmanu.
Specijalne nagrade osvojili su: Jakić Vidan 5 poena,kao najbolje plasirani veteran;Bojović Neda 3,5 poena,najbolje plasirana šahistkinja;Krstonijević Stjepan 5,5 poena,najbolje plasirani nenagrađeni igrač iz Pljevala i Ćirović Miroljub 5,5 poena,kao najbolje plasirani junior.
Turnir su sudili Zoran Peruničić FA,glavni sudija i Savo Bakrač.