VI Memorijalni turnir”DA IH NE ZABORAVIMO”

VI Memorijalni turnir”DA IH NE ZABORAVIMO”, u znak sjećanja na preminule pljevaljske šahiste,odigran je 24.novembra 2018.godine u hotelu “OAZA” U Pljevljima.
Na turniru je učestvovalo 39 igrača,pored domaćih učestvovali su i igrači iz Prijepolja,Priboja,Novog Pazara,Tutina,Bijelog Polja,Petnjice i Berana.
Turnir je otvorio Vidan Jakić,predsjednik ŠK”Rudar”evocirajući uspomene na preminule pljevaljske šahiste. Poslije devet odigranih kola,prvo mjesto i pobjednički pehar,pripao je velemajstoru Dejanu Pikuli,sa osvojenih 8 poena.Drugi je bio Bujišić Vlasrimir sa 7,5 poena,koliko je imao i trećeplasirani Suljović Sulejman.Od četvrtog do šestog mjesta plasirali su se Mušović Armin,Krstonijević Božidar i Matović Radomir sa po 6 poena,čime se završava spisak nagrađenih igrača po plasmanu.
Specijalne nagrade osvojili su:Jakić Vidan 5,5 poena, kao najbolje plasirani veteran; Bojović Neda 3.5 poena,najbolje plasirana šahistkinja; Lončar Milenko 5,5 poena,najbolje plasirani nenagrađeni igrač iz Pljevalja i Drašković Aleksandar 3,5 poena,kao najbolje plasirani junior.
Ljubaznost i predusretljivost osoblja uz predivni ambijent hotela “OAZA”,doprinijeli su da se takmičenje održi u optimalnim uslovima.
Turnir su sudili Zoran Peruničić FA,glavni sudija i Savo Bakrač.