Veliko priznanje za crnogorski šah -Crna Gora domaćina dva evropska šampionata 2023. Godine

Crna Gora biće domaćin Evropskog ekipnog prvenstva u šahu, u obje konkurencije, za 2023. godinu, a osim toga potvrđena je i organizacija Šampionata Evrope u konkurenciji dama za istu godinu.

Sjajne vijesti stižu iz Slovenije, sa zasijedanja Skupštine Evropske šahovske unije. Šahovski savez Crne Gore dobio je domaćinstvo Evropskog ekipnog šampionata za 2023. godinu, dok je potvrđena i organizacija Evropskog šampionata u konkurenciji dama iste godine.

Tačno vijek nakon osnivanja prvog šahovskog kluba u Crnoj Gori, naša država ugostiće dva izuzetno jaka takmičenja.

“Domaćinstva dva evropska turnira, na kojima će, siguran sam, nastupiti vodeći evropski šahisti i šahistkinje, predstavljaju veliku čast i privilegiju, za našu državu. Ujedno oni su i potvrda ugleda, koji je zavrijedio Šahovski savez Crne Gore. Ekipni šampionat Evrope, predstavlja najprestižnije ekipno takmičenje, a po prvi put će biti organizovan u Crnoj Gori, baš kao i Šampionat u ženskoj konkurenciji.” naveo je u izjavi, predsjednik Šahovskog saveza Crne Gore, Jovan Milović.

Planirano je da Ženski šampionat starog kontinenta bude odigran u prvoj polovini 2023. godina, dok je Ekipni šampionat predviđen za drugu polovinu iste godine.

Organizacija ovih turnira predstavlja sjajnu promociju, kako Crne Gore, tako i našeg šaha.

Skupštini koja je održana u Čatežu prisustvovali su predsjednik saveza, Jovan Milović, te član UO ŠSCG i počasni predsjednik Evropske šahovske unije, Veselin Vanja Drašković.