VELIKI USPJEH TIJANE BLAGOJEVIĆ NA OPEN TURNIRU U ALBENI, BUGARSKA

TijanaBlagojevicNa tek završenom turniru ”GRAND EUROPE CUP” u Albeni, Tijana Blagojević, je osvojila svoju treću normu za ženskog intermajstora.

Da i zvanično postane prva šahistkinja iz Crne Gore sa zvanjem intermajstora potrebnoje da na narednim turnirima osvoji jos 75 rejting poena. Tijana je, na ovom turniru, pokazala izuzetnu formu, popravila rejting i prešla granicu od 2100 rejtig poena i time potvrdila normu za titulu zenskog FIDE majstora. U izuzetno jakoj konkurenciji naša reprezentativka je osvojila 5 poena a uspjeh je veći ako se uzme u obzir da je za protivnike imala 3 velemajstora, 4 intermajstora, i jedanog Fide majstora. Sa osvojenih 5 poena osvojila je nagradu kao drugoplasirana šahistkinja. U ukupnom plasmanu Tijana je zauzela 56 mjesto iako je imala tek 111 rejting, čime je značajno nadmašila očekivani plasma.Treba napomenuti da je na ovom izuzetno jakom turniru učestvovala su 150 igrača iz 31 države od čega je 78 nosilaca medjunarodnih titula.
Iza Tijane plasirali su se poznati muški velemajstori I intermajstori. Ovaj reultat predstavlja dobar znak i pred Šahovsku olimpijadu u Norveškoj gdje će Tijana igrati na drugoj tabli crnogorski ženske reprezentacije.