VELEMAJSTOR NIKOLA ĐUKIĆ POBJEDNIK 6. MEĐUNARODNOG MEMORIJALNOG ŠAHOVSKOG TURNIRA “ĐORĐE KONjEVIĆ”

Velemajstor Nikola Đukić, član podgoričke Budućnosti, pobjednik je 6. međunarodnog memorijalnog šahovskog turnira “Đorđe Konjević”.

Iz 13 kola Đukić je osvojio 11,5 poena i zasluženo osvojio prvo mjesto. Srebro je pripalo velemajstoru Dragiši Blagojeviću sa 10 poena, koji je od danas i zvanično novi član šahovskog kluba Herceg Novi 1949, dok je bronza pripala velemajstoru i selektoru muške reprezentacije Crne Gore Milanu Drašku.

Turnir je bio veoma dobro organizovan, a i otvaranju i zatvaranju prisustvovala je porodica Konjević, kao i predstavnici ŠK Herceg Novi 1949 i Opštine Herceg Novi. Turnir koji je okupio 65 igrača, što iz Crne Gore tako i iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Rusije, Ukrajine, Hrvatske zadovoljio je po svemu. Presrećan sam što smo kao domaćini organizovali turnir u čast našeg hercegnovskog šahovskog doajena Đorđa Konjević u prelijepoj sali Instituta Dr Simo Milošević. Turnir je protekao u najboljem redu, internacionalni sudija Veselin Balšić je odradio maksimalno svoj posao. Veliku zahvalnost dugujem Opštini Herceg Novi koja je izdvojila finansijska sredstva za ovaj turnir, kao i sponzoru Fani Marić-Đukić koji je sponzorisao piće za koktel dobrodošlice. Takođe, moram da napomenem da je i Šahovski Savez Crne Gore ustupio 50 garnitura za ovaj turnir. Nadam se da će dogodine ovaj turnir biti još bolji i omasovljeniji“ – ističe sekretar ŠK Herceg Novi 1949, Miloš Bubanja

Konačna tabela: https://chess-results.com/tnr507226.aspx?lan=14&art=1&flag=30