U Podgorici održano prvenstvo prosvjetnih radnika Crne Gore u ubrzanom šahu

TOMIĆ POBJEDNIK

U Podgorici je, u organizaciji ŠK “Prosvjeta”, a pod pokroviteljstvom Sindikata prosvjete Crne Gore, u amfiteatru Srednje medicinske škole, održano prvenstvo prosvjetnih radnika Crne Gore u ubrzanom šahu.

Takmičare je pozdravio i poželio im uspješan nastup predsjednik opštinskog sindikata prosvjetnih radnika Podgorice i predsjednik ŠK “Prosvjeta”, profesor Slobodan Savović. Savović je i naglasio da će Sindikat prosvjete sa zadovoljstvom podržavati ovakve i slične manifestacije.

Ovogodišnje prvenstvo okupilo je dvanaest takmičara iz Podgorice, Bara i Nikšića, među kojima sedam majstorskih kandidata i jedan fide-majstor.
Prvo mjesto, nakon zanimljivih borbi, osvojio je Drago Tomić (OŠ “Božidar Vuković- Podgoričanin” ) sa osvojenih 5.5 poena i 7 kola. Drugi je bio Milorad Đonović (OŠ “Jugoslavija”- Bar) sa 5 poena, treći Velimir Jeknić (OŠ “Vojin Popović”-Drezga) i četvrti Saša Vujošević (Ekonomski fakultet Podgorica).

Četvorici prvoplasiranih pripale su uz novčane nagrade koje je obezbijedio Sindikat prosvjete Crne Gore, i medalje, a pobjedniku Dragu Tomiću i pehar sa imenom Gaja Stamatovića, dugogodišnjeg prosvjetnog radnika.

                                                                                                            N.Knežević