U Bijelom Polju počelo 68. seniorsko prvenstvo Crne Gore u šahu

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić i potpredsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković otvorili su danas prvim šahovskim potezima na otvorenom, u Parku pjesnika u Bijelom Polju, 68. seniorsko prvenstvo Crne Gore u šahu, koje će trajati do 4. jula.

a sahhhPredsjednik Šahovskog saveza Crne Gore Radjica Grba kazao je da je ovo dobra prilika da se pokaže šahovsko umijeće i da je Bijelo Polje prepoznatljiva šahovska destinacija, koja je dala značajan broj šahovskih imena, a takođe je prepoznatljiva opština po razvoju šaha među mladima.

sahhh– Organizovanje ovog prvenstva na sjeveru Crne Gore ima za cilj da se populariše šah među mlađim kategorijama i da brigom svih nas šah vratimo gdje mu je mjesto. Bijelo Polje je zadnjih godina pozornica šaha. Jer ovdje je otvorena i Kuća šaha, koja treba uz pomoć lokalnih klubova da razvija napredak mladih šahista. Takođe, posjeta značajnih šahovskih imena ovom gradu je postal predmet pažnje, a tako će biti i u narednom periodu. Plasman lokalnog kluba u prvu crnogorsku ligu, značajan je domet bjelopoljskog šaha. Šah će postati predmet interesovanja, ne samo klubova, već i lokalnih uprava, Uprave za sport i mlade Vlade Crne Gore, a prije svega Šahovskog saveza kao jednog značajnog koordinatora u svim tim akcijama. Želimo da se posebno posvetimo i vrhunskom šahu i podmladimo reprezentaciju, kazao je Grba.

a sahhh 1

Ovo Prvenstvo organizuju Šahovskog saveza Crne Gore i Opštine Bijelo Polje, čiji je glavni pokrovitelj Kompanija “Franca”.