Pojedinacno seniorsko prvenstvo Crne Gore – TRECE KOLO 12.12. 2014.

 

Muškarci :
1.	Đukić – Blagojević		remi
2.	Kalezić – Nikčević		0-1
3.	Pečurica – Kosić		remi
4.	Potpara –Draganić		1-0
5.	Kontić – Krstonijević	        remi
6.	Drašković – Draško		remi

 

U derbiju kola Đukić – Blagojević igrana je španska partija, klasična varijanta u kojoj je poen podjeljen posle duge, pozicione, rovovske borbe u jednakoj poziciji. Primjetan je bio obostrani respekt a ovim remijem Đukić je zadržao vođstvo ali mu se pridružio sjajni Nikola Potpara. U semiševoj varijanti kraljeve indijske odbrane Potpara je interesantno žrtvovao kvalitet.. U veoma komplikovanoj poziciji Draganić nije nastavio najpreciznije i dozvolio je bijelom da efektno u napadu završi partiju.

U partiji,Kalezić- Nikčević igrana je rjeđa varijanta Bečke partije. Bijeli je, u jednom trenutku, krenuo u napad pješacima i oslabio položaj svog kralja. Crni je odgovorio lijepom žrtvom kvaliteta i došao do neodbranjivog napada.

Velemajstor Kosić i dalje je bez pobjede. Mladi Pečurica je igrao veoma sigurno i čvrsto i nijednog trenutaka nije dozvolio velemajstoru da pokuša da igra na pobjedu pa je remi realan rezultat.

U ostale dvije parije nije viđena velika borba i partije su relativno brzo završene remijem

 

ŽENE:
1.	Mišović – Delević		remi
2.	Mustafić – Milović		0-1

Posle prvog kruga na ženskog šampionatu Nina Delević je na prvom mjestu. U partiji protiv Sanje Mišović izgledalo je da ima velikih problema da održi poziciju ali upornom borbom je stigla do remija.
Aleksandra Milović je odličnom igrom zabilježila drugu pobjedu.

Sjutra počinje drugi krug i na redu je derbi Delević – Milović, partija koja će vjerovatno odlučivati o tituli prvaka iako je turnir tek na polovini.