TOMIĆ OSVOJIO BRZOPOTEZNI TURNIR ŠK BUDUĆNOST


Na brzopoteznom turniru Šahovskog kluba Budućnost iz Podgorice održanog u okviru bogatog takmičarskog programa koji se realizuje povodom velikog jubileja 70 godina od osnivanja, pobijedio je sa 10 poena mladi Fide majstor Aleksandar Tomić, nada crnogorskog šaha. Popularni “cuger” turnir je igran u prostorijama Kluba, a takmičenje se igralo po Berger sistemu u 11 kola i rejtingovao se.
Drugi sa 9 poena je bio iskusni Fide majstor Vladimir Pajković, a treći mladi Fide majstor Andrej Šuković, sa 8 poena, dok je Fide majstor Srećko Đukanović bio četvrti sa sedam pena. Na turniru je učešće uzelo 12 takmičara.
U klubskim prostorijama je održana i skromna svečanost, na kojoj je Inter majstoru Predragu Nikaču, predsjednik Skupštine ŠK Budućnost, Fide majstor Radojica Dabetić uručio Zavalnicu, kojom se iskazuje ponos na izuzetan uspjeh prvotimca Budućnosti, koji je osvojio titulu Svjetskog šampiona u konkurenciji slabovidih osoba.
Prema riječima Dušana Koraća, predsjednika ŠK Budućnost, poslednji vikend u aprilu (26-28 april) rezervisan za Open turnir koji će se igrati po švajcarskom sistemu u 5 kola.Tempo igre za ovaj turnir je 90 min po igraču + 30 sekundi za svaki potez, što je izazov za sve ambiciozne crnogorske šahiste.
“ŠK Budućnost i ove godine računa na podršku kompanija i institucija koje su tradicionalni prijatelji crnogorskog šaha i tradicionalno podržavaju ŠK Budućnost značajno doprinoseći u osvajanju svih titula za koje se klub nadmetao, a to su prije svih Šahovski savez Crne Gore, Aerodromi Crne Gore, Kompanija “13. Jul Plantaže”, Lovćen životna osiguranja, Vodovod – Podgorica, Ministarstvo sporta, Opština Podgorica, i drugi. Naročitu društvenu pažnju očekujemo nakon velikog uspjeha našeg prvotimca Inter majstora Predraga Nikača, koji je u izuzetno jakoj konkurenciji, postao svjetski šampion na svjetskom šahovskom prvenstvu za slabovide osobe, skoro održanom u Kaljariju.” – zaključuje Korać.
Prema riječima Mladena Popovića, sekretara ŠK Budućnost koji je i šahovski Internacionalni Arbitar, svi turniri koji se organizuju u godini Jubileja će biti rejtingovani.
Konačan plasman na brzopoteznom turniru:
Plasman

Ime
Poena
1
FM
Tomić Aleksandar
10
2
FM
Pajković Vladimir
9
3
FM
Šuković Andrej
8
4
FM
Djukanović Sreten
7
5

Djurovic Peko

6

Pobor Milo

7

Milovic Jovan

8

Korać Dušan

9

Mitrović Miroslav
3
10

Šuković Darko

11

Djukanović Mitar

12

Moštrokol Matija
0
PRiSMA – korporativne komunikacije,
Ovlaštena agencija za odnose sa javnošću šahovskog kluba „Budućnost”