Svjetsko prvenstvo u šahu za mlade u konkurenciji od 8 do 18 godina Porto Carras, Halkidiki, Grčka , 24.10.- 06.11. 2015.

Rezultate nasih igraca mozete pratiti na ovom  linku..

Zvanicna stranica prvenstva http://www.wycc2015.org/

30.10.2015. god.
Dobra igra naših predstavnika
P1350880
Danas je na Svjetskom prvenstvu u šahu za mlade koje se igra na Halkidikiju, u Grčkoj, slobodan dan. Nakon pet odigranih kola možemo biti zadovoljni učinkom naših takmičara. Tijana Blagojević se nalazi u samom vrhu tabele sa 4 osvojena poena, tri pobjede i dva remija. Trenutno dijeli od trećeg do devetog mjesta a u sledećem kolu sastaje se crnim figurama protiv Poljakinje Wozniak. Od Tijane očekujemo da do poslednjeg kola bude u borbi za sam vrh i  da možda donese još jednu medalju u Crnu Goru.

Odlično igra Marko Vučkovič u grupi do 12 godina. U konkurenciji 212 učesnika Marko je sakupio 3,5 poena i nalazi se u grupi od 19 do 46 mjesta sa ostvarenim prefomans  rejtingom koji je znatno viši od njegovog. Nakon odlične igre na Prvoj ligi gdje je bio najuspješniji učesnik od Marka se i očekivala dobra igra i dobar rezultat.P1350854

Tijana i Marko su jedini naši igrači koji se nalaze u gornjem dijelu tabele. Andrej Šuković takođe igra dobro i realno je očekivati da se nađe u sredini tabele u izuzetno jakoj  konkurenciji do 16 godina.

Igra i rezultati ostalih naših predstavnika varira od kola do kola. Ovo je za njih izuzetna prilika za sticanje iskustva u najjačoj konkurenciji.

 

Rezultati naših takmičara mogu se pratiti na sajtu Šahovskog saveza Crne Gore http://sahcg.me ili direktno na zvaničnom sajtu šampionata:    http://wycc2015.com

 

’                                                                 Šahovski savez Crne Gore

Boro Miljanić,   internacionalni majstor

Generalni sekretar