Studentsko prvenstvo u ubrzanom šahu

U susret 17. novembru, Međunarodnom danu studenata, Studentski savez Prirodno-matematičkog fakulteta, u saradnji sa Šahovskim savezom Crne Gore i Prirodno-matematičkim fakultetom, organizovao je studentsko prvenstvo u ubrzanom šahu. Prvenstvo je odigrano istog dana, po švajcarskom sistemu od 7 kola, i tempom igre od 10 minuta po igraču.

Viđeno je veoma neizvjesno prvenstvo, i do samog kraja nije bilo jasno ko će biti na prva tri mjesta. U konkurenciji od 12 takmičara, prvo mjesto zauzeo je Mitar Đukanović, sa osvojenih 6 bodova. Drugo mjesto, sa sjajnom prikazanom igrom osvojio je Lazar Marsenić, sa samo pola boda manje. Treće mjesto je odlučeno dodatnom brzopoteznom partijom, u kojoj se Nikolić bolje snašao od Vukovića, i zasluženo uzeo bronzu sa 4.5 boda.

Konačna tabela prvenstva:

Mjesto Igrač Broj Bodova
1. Mitar Đukanović 6
2. Lazar Marsenić 5.5
3. Nikola Nikolić 4.5
4. Bogoljub Vuković 4.5
5. Dragan Bečić 3.5
6. Božidar Kisić 3
7. Stefan Lazarević 3
8. Nikola Pavićević 2
9. Slavica Pavićević 1
10. Aleksa Vavić 1
11. Dejana Vukčević 0
12. Đorđe Šćepanović 0

 

Nadamo se da ovo prvenstvo neće biti samo sporadični događaj, već da će vremenom postati tradicija. Studentski savez PMF-a i ima ideju da možda već idućeg semestra organizuje još jedno prvenstvo, i da će odziv studenata biti još bolji.