SKUPŠTINA ŠAHOVSKOG SAVEZA CRNE GORE – BOŽIDAR IVANOVIĆ POČASNI PREDSJEDNIK – ZAKLJUČCI SKUPŠTINE

Ekipni Kup Crne Gore u Igalu, bio je sjana prilika za održavanje redovne Skupštine Šahovskog saveza Crne Gore. Opširan dnevni red bio je pred delegatima, a Skupština je protekla veoma radno, a konstruktivni razgovori će sigurno doprinijeti prosperitetu drevne igre u Crnoj Gori.

Verifikovana je odluka Upravnog odbora Šahovskog saveza Crne Gore, kojom je velemajstor Božidar Ivanović imenovan za počasnog predsjednika ŠSCG. Legendarni Bonja se zahvalio na ukazanoj časti, a od delegata je nagrađen jakim i dugotrajnim aplauzom.

Diskutovano je o aktivnostima Saveza u prošloj godini, odnosno o Izvještaju o radu za 2021. godinu, te o Planu aktivnosti za 2022. godinu.

Posebnu pažnju izazvalo je pitanje članstva Udruženja velemajstora u Skupštini šahovskog saveza, a nakon diskusije koja je vođena pod tačkom razno, to pitanje je odloženo za novu sjednicu koja je planiran za jul, kada je na programu Premijer liga.

Konstatovane su promjene u disciplinskoj i arbitražnoj komisiji, a Skupštinom je predsjedavao njen predsjednik Dragan Popadić.

Zaključci sa sjednice Skupštine ŠSCG:

  • Prisustvovalo je 16 od 28 delegata
  • Usvojen je Izvještaj o poslovanju ŠSCG za 2021 godinu (14 za, 1 protiv i 1 uzdržan)
  • Usvojen je plan rada ŠSCG za 2022. godinu (16 za)
  • Konstatovan izbor Božidara Ivanovića za počasnog predsjednika ŠSCG
  • Konstatovana dopuna UO, novi član Aleksandar Radunović
  • Za novog člana i predsjednika Arbitražne komisije izabran Miloš Bubanja, ostali članovi: Nebojša Knežević i Stjepan Krstonijević.
  • Potvrđen novi sastav Disciplinske komisije. Predsjednik Zoran Cerović, članovi: Jovo Batrićević, Savo Bakrač, Velimir Jeknić i Saša Kovačević