Sulejman Suljović pobjednik međunarodnog šahovskog turnira u Plavu

Šahovski klub „Plavsko jezero“ organizovao je 25.03.2017. godine šahovski turnir u ubrzanom šahu koji se održao u sportskoj sali u Plavu.

Šahovski turnir je započeo svečanim otvaranjem, na kojem je okupljene šahiste i goste pozdravio i zaželio im dobrodošlicu sekretar ŠK„Plavsko jezero“ Safet Kojić. Sekretar ŠK se zahvalio sponzorima koji su pomogli da se ovaj turnir održi: ŠSCG, direktoru SMŠ „Bećo Bašić“  Rifatu Baliću i dijaspori iz Amerike.

Na turniru je učestvovalo 48 igrača iz Crne Gore i Srbije. Turnir se igrao po Švajcarskom sistemu od 7 kola, tempo igre je 30 minuta po igraču. Titulu pobjednika je ponio Sulejman Suljović, FIDE majstor iz Novog Pazara sa 6 poena. Drugo mjesto je osvojio Armin Mušović koji je takođe osvojio 6 poena, dok je treće mjesto osvojio velemajstor Milan Draško sa osvojenih 5,5 poena. Među nagrađenima su i omladinski prvak CG u šahu Andrej Šuković, Husein Alić i Alija Ikić. Najbolji domaći igrač je Sokol Bašić.

Sudijske poslove  su obavljali FA sudije Mitar Vučinić i Zoran Peruničić.

Nagrade je uručio predsjednik ŠK “Plavsko jezero” Kemal Purišić koji je zvanično zatvorio turnir i poželio srećan put svim učesnicima.

Tabelu i rezultate možete da vidite na linku:

http://chess-results.com/tnr271682.aspx?lan=13&art=1&wi=821