Simultanka Veljka Draganića, bronzanog sa seniorskog za 2015.g

 Članovi OŠK“Trebjesa“ na kraju 2016 godine mogu da budu zadovoljni i sa ovom sezonom, jer su se na pojedinačnim kadetskim prvenstvima Crne Gore okitili zlatnim, srebrnim i bronzanim medaljama, učestvovali na Evropskom prvenstvu u Pragu, a u ekipnoj pionirskoj ligi bili četvrti. U terminu od 12h subotom u prostorijama gradskog šahovskog kluba i premijer ligaša ŠK“Nikšić“ u inspirativnim prostoru kakav mogu poželjeti i veći gradovi od Nikšića, na osvježenje kafom zatekli smo kandidata za IM Veljka Draganića, trećeplasiranog sa prošlogodišnjeg seniorskog prvenstva Crne Gore, našeg sugrađanina, člana ŠK“Mimoze“ iz Tivta, sa kojim su bolji članovi “cugerisali“, a potom se odazvao pozivu da odigra simultanku sa zatečenim mladim šahistima. Pored ovog temina, OŠK“Trebjesa“ sa nastavnikom fizike Brankom Mandićem, DI fide, dipl.ing Đukanović Milinkom i studentom Pekić Momčilom, volontiraju šahovske sekcije u 6 osnovnih škola Nikšićke i Šavničke opštine.

Draganić  čija je trenutna snaga igrača: standard 2336; rapid 2380; blic 2357; je održao simultanku na 12 tabli, a učesnici su pisali poteze.

Omladinci i pioniri OŠK “Trebjesa“ koji su nastupili: Dendić Milan, Mandić Anastasija, Šekarić Matija, Dendić Danilo, Pekić Momčilo, Lješković Luka, Aleksić Filip, Mandić Teodora, Karadžić Andrija, Mandić Stefan, Spasić Božidar i Mandić Branko.

Na kraju simultanke Draganić je rekao da se plašio poraza jer je došao nespreman, pola protivnika su bili prvokategornici sa rejtinzima od 145o do 1850. Remije su “iščupali“: Mandić Stefan, Pekić Momčilo i Mandić Branko. Pošto je većina bila školska omladina Draganić je pored demonstracija nekih zanimljivih pozicija,  preporučio mladim šahistima da šah koriste kao dobro sredstvo za bolji uspjeh u školi jer razvija puno pozitivnih osobina.

Ovaj događaj je za pionirke i pionire bio dobra prilika da se spremaju za predstojeći Novogodišnji turnir u Kotoru, za koji je planirano brojnije učešće nego predhodnih godina.

Draganiću, našem šahovskom prijatelju želimo da nastavi sa dobrim igrama i da se što prije okiti titulom intermajstora.

           Više o ovom događaju i aktivnostima i značajnim uspjesima  ovog mladog amaterskog perspektivnog omladinskog sportskog kolektiva mogu se vidjeti na sajtu kluba: http://sahovskiklubtrebjesa.weebly.com/ ili na Google ukucavanjem Omladinski šahovski klub “Trebjesa“- Nikšić, Boan i Gornja Bukovica.

             Branko Mandić, DI fide