Simultanka FM Tomić Aleksandra

       U subotu 8.12.2018.god. od 10h u prostorijama ŠK“Nikšić“, simultanku je održao, naš sugrađanin, 22-godišnji FM Aleksandar Tomić. Mladi šahisti su pisali poteze i poželjeli su popularnom Acu uspjeha u daljoj šahovskoj karijeri. Naime prošle nedelje na turniru u Danilovgradu, osvojio je drugo mjesto, a u osmom i devetom kolu je savladao GM Đukića i IM Kalezića. Pošto Aco ima dva bala za intermajstora, nadamo se da će ubrzo osvojiti i treći bal i titulu IM. Poslije simultanke vršene su analize nekih zanimljivih partija i igrali se cugeri do 13h30min.

       Na kraju simultanke FM Tomić je pohvalio dobru igru pionira Nikole Perišića, koji trenira manje od godine dana. Takođe je je izjavio da se prijatno osjećao u našem društvu i između dvije istorijske table dva svjetska turnira iz 1978 i 1983. godine koji su održani u Nikšiću.

       U pionirskoj grupi su nastupili : Mandić Anastasija, Čurovići Milan i Dragan, Lipovac Marko, Šekarić Matija, Knežević Dimitrije, Perišić Nikola i Kovačević Dragoljub, a od omladinaca Lješković Luka i Mandić Stefan.