Šesnaestogodišnji Velimir Ilić osvojio Novogodišnji turnir u brzopoteznom šahu

Mladi inter majstor iz Srbije, Velimir Ilić obilježio je tradicionalni Novogodišnji turnir u brzopoteznom šahu, koji je u petak održan u Beranama. Na turniru je nastupilo 24 takmičara iz Bijelog Polja, Rožaja, Petnjice, Berana, kao i Srbije i Švajcarske, odakle je nastupio FEDE majstor Vjekoslav Vulević.


Interesantno je da je pobjednik turnira, jedan od najmlađih učesnika, 16-to godišnji Beograđanin Ilić, ali i dodati da se njegov trijumf, zbog starosne dobi, ipak, ne može smatrati slučajnošću. Naime, radi se o šahisti koji je bio učesnik Pojedinačnog prvenstva Evrope u ubrzanom šahu na kojem je osvojio 10 mjesto, što dovoljno govori o njegovom talentu i kvalitetu.

Najbolje plasirani šahista iz Berana na ovom takmičenju je Slavko Petrović, koji je zauzeo šesto mjesto, dok je poziciju slabije kotiran bio Vladan Anđić.

Nakon odigranih 11 kola, najuspješniji je bio Ilić, koji je ostvario sve pobjede i prikazanim kvalitetom oduševio prisutne, drugi je bio Vjekoslav Vulević, dok je treće mjesto pripalo Nenadu Šćekiću

Tabele, rezultate i ostalu statistiku pogledajte na ovom linku

Na kraju, treba reći da je organizacija turnira bila odlična.